5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIşalniţa dă startul dezvoltării economice a zonei de nord a Craiovei

Işalniţa dă startul dezvoltării economice a zonei de nord a Craiovei

Atragerea de investiţii noi, care să ducă la o dezvoltare economică a zonei, reprezintă prioritatea Primăriei Işalniţa. Autorităţile locale au o listă bogată de investiţii în acest an, multe pentru a crea facilităţi agenţilor economici dispuşi să se aşeze pe platforma de nord a Craiovei. „Ar fi un semnal de renaştere a industriei în comuna Işalniţa“, spune primarul Ovidiu Flori.

Işalniţa dă startul dezvoltării economice a zonei de nord a Craiovei. Primarul comunei de lângă Craiova, Ovidiu Flori, susţine că în 2019 a pus accentul în special pe investiţiile care să transforme localitatea într-un pol al industriei din această zonă.

Ultimul mare proiect, pentru care s-a obţinut finanţare europeană, este cel privind realizarea unui Incubator de Afaceri.

Contractul de finanţare a fost semnat cu ADR Sud-Vest Oltenia şi are o valoare totală de 14,6 milioane de lei, din care 8,3 milioane de lei sunt asiguraţi din bugetul local.

„Este un proiect destul de mare, pentru care am semnat contractul cu ADR Oltenia, organism cu care colaborăm foarte bine. Acum suntem în procedură de achiziţie, mai exact suntem la faza de întocmire a documentaţiei, premergătoare demarării licitaţiei. Incubatorul de afaceri se va adresa firmelor din domeniul producţiei auto, o chestiune de nişă pe care ne-o dorim. Ştim că o parte din producţia Ford este externalizată către subcontractanţi şi ne-am dori ca firmele să vină către acest Incubator de afaceri. Ar fi şi un semnal de renaştere a industriei în comuna Işaniţa“, spune edilul Ovidiu Flori.

Işalniţa are un Parc Industrial autorizat

Incubatorul de afaceri va fi amplasat chiar în Parcul Industrial, un alt proiect ambiţios al autorităţilor locale, menit să aducă o dezvoltare economică a întregii zone de nord a Craiovei.

Asta pentru că Işalniţa dispune de un Parc Industrial autorizat, cu o suprafaţă de opt hectare, tocmai pentru a atrage noi investiţii în comună şi în Zona Metropolitană Craiova.

Işalniţa - Parcul Industrial
Işalniţa – Parcul Industrial

„Suntem la faza de studii şi proiecte pentru tot ceea ce înseamnă utilităţi pentru acest parc industrial. După ce vom avea toate contractele semnate pentru execuţia de lucrări, vom semna şi contractele cu privire la concesionarea de parcele pentru toţi agenţii economici care doresc să se mute aici. Vor fi aceleaşi facilităţi ca şi la Parcul Industrial Craiova“, explică primarul Ovidiu Flori.

„Îndeplinim toate condiţiile pentru o dezvoltare industrială“

La Işalniţa s-a instalat de curând AdePlast, unul dintre cei mai importanţi producători români de materiale de construcţii. Firma mai are în ţară trei platforme industriale, în municipiile Oradea, Ploieşti şi Roman.

„AdePlast a venit cu o investiţie de peste 20 de milioane de euro. Pe platformă sunt circa 70 de angajaţi şi se lucrează intens. Este un semnal pozitiv pentru dezvoltarea economică a zonei noastre“, spune edilul.

„Ne dorim ca şi alţi investitori să se îndrepte spre zona de nord a Craiovei şi să vină la Işalniţa. Cred că platforma industrială a localităţii este un semnal de dezvoltare a întregului judeţ şi a municipiului Craiova. Asta pentru că avem aici toate facilităţile. Mă refer la transport, la energie, la gaze, la infrastructura rutieră, căi de acces, legătura cu Centura de Nord. Deci pot spune că îndeplinim toate condiţiile pentru o dezvoltare industrială mare“, afirmă Ovidiu Flori.

„Toate aceste investiții vor duce la crearea de noi locuri de muncă pentru cetățenii localității și creșterea nivelului de trai. De fapt, acesta este și principalul nostru obiectiv, revenirea forței de muncă în țară și reducerea la maxim a șomajului“, adaugă edilul-șef al comunei.

Ce investiţii se mai derulează în Işalniţa

Incubatorul de afaceri şi Parcul Industrial sunt însă doar o parte din investiţiile derulate la Işalniţa în 2019.

La Işalniţa se construiesc locuinţe sociale
La Işalniţa se construiesc locuinţe sociale

Aici mai trebuie amintite proiectele privind canalizarea (lucrări aflate pe ultima sută de metri), extinderea iluminatului public, construirea de locuinţe sociale și de tip ANL, precum și asfaltarea unor drumuri de exploatare.

Prin Grupul de Acţiunel Locală (GAL) „Colinele Olteniei“, Işalniţa a mai primit două finanţări. Una de 100.000 de euro pentru amenajarea unui parc şi una de 200.000 de euro pentru construirea unui Centru comunitar pentru servicii sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS