21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDeputat Ion Cupă (ALDE Dolj): „Sindromul Coșoveni-Popoveni trebuie eliminat din realitatea Doljului“

Deputat Ion Cupă (ALDE Dolj): „Sindromul Coșoveni-Popoveni trebuie eliminat din realitatea Doljului“

De ani de zile, sănătatea copiilor și adulților din Coșoveni și din cartierul Popoveni (ca să dau doar două exemple) sunt puternic afectate de „reciclatorii“ ilegali.
În încercarea de a extrage metale din componentele auto sau electrocasnice, ei ard aceste deșeuri poluând pe suprafețe extinse aerul, afectând puternic sănătatea locuitorilor din aceste două zone, și nu numai.
Sindromul Coșoveni-Popoveni este prezent peste tot în țară în comunități rurale și la marginea unor comunități urbane sub privirile parcă paralizate ale celor care ar trebui să acționeze. Rețele de „reciclatori“ certați cu legea sfidează instituții și viața concetățenilor lor.
Nu mai putem accepta așa ceva. Nici cetățenii afectați, nici autoritățile. Nu mai poate fi amânată rezolvarea durabilă a acestei probleme. Nu mai poate fi pasată, fără rezultat, între diferite instituții. Nu mai poate fi invocată la nesfârșit lipsa de atribuții sau de instrumente legale prin care să se acționeze decisiv pentru eliminarea acestui fenomen atât de dăunător.
Este nevoie urgent de un Plan Unitar de Acțiune și Cooperare instituțională între ISU, Garda de Mediu, Primărie, Prefectură, Poliție, Direcția de Sănătate Publică, probabil și alte instituții.
Ca președinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților mă voi implica în această problemă și voi căuta împreună cu colegii mei să vedem ce legi trebuie revizuite pentru a stopa astfel de fenomene atât de periculoase pentru sănătatea semenilor noștri și care nu fac deloc cinste comunităților în care se derulează practic nestingherite.
Va trebui să înțelegem cu toții că prețul plătit acum pentru eliminarea acestui sindrom și prețul plătit pentru educație și prevenire, oricât de mari ar fi, sunt nesemnificative în raport cu prețul pe care îl vom avea de plătit pentru remedierea aerului și refacerea sănătații publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS