Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Muzeul Olteniei Craiova găzduieşte expoziţia „Vârstele Pământului – Specii de fosile...

Muzeul Olteniei Craiova găzduieşte expoziţia „Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți“

-

Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, în parteneriat cu Muzeul Regiunii Porților de Fier – Drobeta Turnu Severin, vernisează marți, 20 noiembrie 2018, ora 11.00, la sediul său din strada Popa Șapcă nr. 8, expoziția itinerantă „Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți“.
Reprezentând un itinerariu paleontologic ce parcurge județul Mehedinți în timp și spațiu, expoziția „Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți“ prezintă piese reprezentative de la depozitele jurasice din Șvinița, de la cele miocene și pliocene din Bahna, Malovăț, ajungând până la cele cuaternare de la Salcia.
Ca reprezentare tematică, expoziția aduce în fața publicului craiovean Rezervația Paleontologică Svinița, cu cele patru puncte fosilifere importante: Saraorski, Tiganski, Vodiniciki, importantă arie de interes științific internațional, fiind una dintre cele mai importante regiuni fosilifere de acum 170 de milioane de ani – 120 de milioane de ani.
De asemenea, un segment important al discursului expozițional îl reprezintă punctul fosilifer Batoți, ce este un depozit de referință pentru micro/macroflora paleofloristică din România. În depozitele acestuia, au fost identificate 50 de specii de macrofloră, reprezentând singurul sit cu plante fosil de vârstă Ponțian inferior cunoscut până în prezent, în România.
Secția de Științele Naturii va găzdui expoziția „Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți“, până în luna martie 2019, fiind deschisă publicului larg cu un program de vizitare de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

Legea referitoare la reducerea numărului de ore în învăţământ, promulgată de Iohannis

Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru ale învățământului primar, gimnazial și liceal se va reduce. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, Legea...