12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLudoteca, primul pas al celor mici în lumea bibliotecii

Ludoteca, primul pas al celor mici în lumea bibliotecii

De peste cinci ani, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ îşi aşteaptă micii oaspeţi într-un spaţiu creat special pentru aceştia. Ludoteca este locul de întâlnire al copiilor cu vârste începând de la trei ani cu jucării colorate, dar şi cu primele cărţi. „Am gândit acest loc pentru a le oferi copiilor ceea ce îşi doresc. Avem foarte multe jucării, dar şi cărţi. Ludoteca nu trebuie confundată cu o grădiniţă sau cu un simplu spaţiu de joacă. Ea este, aşa cum sugerează şi numele, un spaţiu de lectură şi joacă. Avem cărţi pentru orice vârstă. Cei mici vin mai întâi şi colorează, apoi se întâlnesc cu cărţile cu sunete, care au mare succes în rândul lor şi, în cele din urmă, trec la recunoaşterea literelor“, mărturiseşte Rodica Păvălan, şef relaţii cu publicul. „Rolul nostru este să îi aducem pe cei mici aici, unde stau în compania noastră, se obişnuiesc cu locul şi, treptat, îi îndrumăm pe drumul spre carte“, a mai precizat Rodica Păvălan.
Ludoteca este gazda a două proiecte majore. Pe parcursul anului şcolar se derulează proiectul „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei“, dedicat preşcolarilor şi elevilor din clasele primare. Programul se bucură de mare popularitate în rândul cadrelor didactice, care se înscriu în mod organizat, iar prichindeii participanţi realizează de o serie de activităţi creative şi educative, de la vizionări de filme (aliniate bibliografiei şcolare), până la pictat, decupat sau alte îndeletniciri de acest tip. În timpul verii, în iulie şi august, în cadrul Ludotecii au loc atelierele din cadrul Bibliotecii din Vacanţă, susţinute de voluntari. „În ultimii ani, numărul voluntarilor a crescut. Am avut aproape 50 de liceeni care s-au implicat în proiect“, a declarat Rodica Păvălan.
Pe lângă proiectele din Ludotecă, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ desfăşoară o multitudine de activităţi dedicate tuturor categoriilor de public. În funcţie de domeniul acoperit sau de publicul vizat, fiecare dintre activităţi se desfăşoară într-o anumită secţie a instituţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS