10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajȘcoala Gimnazială Podari- O nouă șansă pentru educație, o șansă pentru viitor

Școala Gimnazială Podari- O nouă șansă pentru educație, o șansă pentru viitor

Școala Gimnazială Podari are deosebita plăcere de a vă informa cu privire la rezultatele Evenimentului de Networking – Sesiune de Comunicări și Ateliere de Lucru, ce a avut loc în perioada 14-15 octombrie 2015 la Craiova.
Scopul acestei acțiuni a fost de a semnaliza gravitatea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și de a crea premisele dezvoltării unei rețele de actori cheie care să contribuie, în mod integrat și coerent, la diminuarea acestui fenomen. Activitatea este aferentă Proiectului „O nouă șansă pentru educație, o șansă pentru viitor!”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2, DMI Prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.
Participanții evenimentului au fost reprezentanți ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (București Sector 1, Sector 3, Gorj etc), ai Organizațiilor Non-Guvernamentale (Salvați Copiii – Craiova, Terre des homme – Craiova, Sansa ta – Bucuresti etc), ai Instituțiilor de învățământ, precum și ai Organizațiilor studențești (UNSR-Bucuresti) și ai Unităților Administrativ Teritoriale pe raza cărora a fost implementat proiectul (Primaria Comunei Podari, Primaria Comunei Bucovăț) etc.
În cadrul celor 2 zile de eveniment au avut loc:
Conferința Interregională cu tema „Diminuarea fenomenului părăsirii timpurii a școlii”;
Sesiune de Comunicări și Ateliere de Lucru.
În cadrul Conferinței Interregionale, speakerii (Mihaela Stâncele – Salvati, Enache Mihai-  Terre des homme și alții) au prezentat informații legate de gravitatea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, cauze ale acestui fenomen, impactul socio-economic pe termen mediu și lung, dar și exemple de proiecte de succes.
În cadrul Sesiunii de Comunicari și pe durata Atelierelor de Lucru, în baza cauzelor indentificate anterior și a analizei factorilor interesați, au fost puse bazele unei rețele de actori cu scopul comun de a colabora în vederea diminuării fenomenului de părăsire timpurie a școlii.
De asemenea, s-au identificat și câteva proiecte concrete pe care factorii decizionali implicați le vor putea dezvolta împreună pentru prevenirea și/ sau diminuarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

Pentru informații suplimentare:
Marilena Andreescu
Manager de proiect – Director Școala Gimnazială Podari
Comuna Podari, Sat Podari, Str. Școlii nr 1, Județ Dolj, T: 0251 339 155, E: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS