14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCraiova devine mai sigură prin proiectul Siguranţa Mea

Craiova devine mai sigură prin proiectul Siguranţa Mea

În Craiova a fost demarat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de siguranţă publică din ţară. Iniţiatorii sunt cei de la EUROTEHNICA IT&C, firmă specializată în sisteme de securitate, care au trasat fiecare detaliu de la zero şi au dat contur, astfel, unui proiect exclusiv, gândit încă de la început pentru comunitate.

„Acest proiect este adresat tuturor craiovenilor si are ca scop siguranţa cetăţenilor. Pornim de la asigurarea locuinţelor şi, prin apelul la asociaţiile de proprietari, ajungem la cvartale întregi. Sistemele sunt concepute sa funcţioneze unul în completarea celuilalt, creându-se astfel arii întregi protejate”, explică Valentin Ion-Şerban, managerul proiectului Siguranţa Mea, conceput şi implementat de EUROTEHNICA IT&C Craiova.
Sistemele sunt create special pentru scările de bloc şi diferă de un sistem clasic cameră-operator. Proiectul respectă îndeaproape legile legate de protejarea datelor cu caracter personal şi, cel mai important, dreptul la intimitate şi viaţă privată. Soluţia propusă prevede protejarea scărilor de bloc, a intrărilor precum şi a parcărilor şi zonelor de joacă. Sistemele funcţionează individual şi independent unul faţă de celălalt, iar înregistrările au loc la nivel local şi nimeni nu are acces la ele în lipsa unui temei. „În baza unei cereri scrise şi motivate către asociaţie, un reprezentant din partea asociaţiei de proprietari şi un reprezentant EUROTEHNICA verifică înregistrările, atunci când există un motiv pertinent”.

Sistemul are ca scop, în primul rând, prevenirea incidentelor şi a infracţiunilor şi descurajarea comportamentelor antisociale, însă, în caz de nevoie, poate oferi toate detaliile necesare pentru prinderea răufăcătorilor. Acesta şi-a dovedit deja eficienţa. Chiar în urmă cu câteva săptămâni, graţie unui astfel de sistem instalat la un bloc de locuinţe din centrul oraşului, a fost prinsă o persoană care a incendiat două autoturisme. Proiectul SIGURANŢA MEA, spun reprezentanţii EUROTEHNICA, este foarte transparent şi accesibil pentru toţi cetăţenii: „Pentru că cei mai expuşi la incidente neplăcute sunt vârstnicii, care nu îşi permit prea multe investiţii, am gândit un proiect cu costuri cât mai mici. Oferim sistemul şi în rate pe unul sau doi ani astfel incat costurile devin de-a dreptul modice. Iar pe întreaga perioadă contractuală, indiferent de ce se întâmplă cu sistemele, oferim garanţie.Ne dorim un oraş sigur şi civilizat. Şi suntem încrezători că, prin implicarea cât mai multor cetăţeni în acest proiect, Craiova se va transforma într-un astfel de oraş”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS