17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPrimăria Bechet investeşte în dezvoltarea zonei portuare

Primăria Bechet investeşte în dezvoltarea zonei portuare

Primăria oraşului Bechet îşi canalizează atenţia către accesarea de proiecte pentru dezvoltarea zonei şi atragerea de investitori. Cu un campus şcolar modern deja în construcţie şi o centură ocolitoare care va fi gata anul viitor, ambele finanţate prin programele UE 2007-2013, primăria îşi îndreaptă atenţia către perioada 2014-2020 şi gândeşte deja proiecte pentru care intenţionează să depună cereri de finanţare.
„Avem mai multe proiecte în derulare în această perioadă şi sunt trasate şi planuri pentru altele. Se lucrează la campus, la centură, avem în lucru reţeaua de canalizare, un proiect în valoare de 5.340.000 lei, care cuprinde peste 30 de kilometri, dintre care jumătate deja au fost predaţi către Compania de Apă. Am semnat recent şi un proiect cu Compania de Apă pentru 460 de branşamente, licitaţia a avut deja loc, iar dacă lucrurile decurg normal în februarie va începe şi branşarea. Avem în derulare şi extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apă, cu o valoare estimată de 3.300.000 lei,” a precizat primarul oraşului, Gheorghe Ionele.
„Ne dorim să mai atragem investitori, să dezvoltăm cât mai mult zona. Este mai dificil acum, după ce a fost dat în folosinţă podul de la Calafat, deoarece mare parte din trafic s-a mutat pe acea zonă. În plus, APDF Giurgiu percepe o taxă de  tranzit portuar de 13 euro care îngreunează activitatea. Am purtat discuţii la Ministerul Transportului, să vedem ce putem face în această privinţă. Avem discuţii şi vizavi de posibilitatea realizării unui pod, printr-un parteneriat public-privat, o potenţială asociere cu o firmă din China. Demersurile acestea pot aduce beneficii pentru întreaga comunitate din zonă, şi pentru cei din Dăbuleni, Călăraşi, Ostroveni sau Sadova. Diminuarea traficului a dus, implicit, şi la reducerea locurilor de muncă. Portul dezvoltă toată zona şi avem în vedere accesarea de fonduri europene pentru acesta.”
În ultimii doi ani, două firme au început să desfăşoare activităţi portuare în Bechet – este vorba despre o firmă cu silozuri pentru cereale şi o firmă care are aici o platformă de operare a mărfurilor.
Primăria oraşului Bechet are în plan şi modernizarea târgului de săptămână, iar printre proiectele în desfăşurare se numără şi reabilitarea clădirii muzeului orăşenesc şi înfiinţarea unui centru info-cultural, realizat în parteneriat cu Bulgaria, în cadrul programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, dar şi un proiect de turism integrat transfrontalier la nivelul judeţului, alături de parteneri precum Mitropolia Olteniei sau Primăria Comunei Bucovăţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS