12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenia BusinessDigitalizarea, punctul forte la Centrul Dentar Steiner

Digitalizarea, punctul forte la Centrul Dentar Steiner

Stomatologia a cunoscut, în ultima perioadă, un salt important prin digitalizarea unor servicii medicale, iar Centrul Dentar Steiner s-a aliniat cu succes tendinţelor.

Medicul Maxim Steiner, cel care a pus bazele Centrului Dentar ce îi poartă numele, spune că digitalizarea în cabinetul stomatologic este un serviciu important, care ajută medicul să-şi creeze o imagine mult mai clară a afecţiunilor dentare pe care le au pacienţii.

„Primul pas este consultaţia. Toate radiografiile pe care le face pacientul şi pe care noi le primim sunt digitale. Acest lucru ajută foarte mult la vizualizare. Radiografiile pe calculator se pot mări, li se poate schimba contrastul, astfel încât noi putem să avem o imagine mult mai clară a dinţilor şi a osului. De asemenea, se fac poze cu camera intraorală sau cu aparat de fotografiat.

Acestea ne ajută să facem o examinare mai clară a ţesuturilor moi. Un alt lucru foarte important este că radiografiile digitale se păstrează timp îndelungat. La controalele anuale ale pacientului, acestea se pot compara cu uşurinţă pentru a vedea diferenţele. Aşadar, putem observa ce evoluţie a avut tratamentul. În plus, istoricul pacientului poate fi trimis foarte simplu, prin e-mail, în orice ţară are nevoie de aceste date“, a explicat medicul.

Scanner-ur intraoral te ajută să îţi vizualizezi viitoarea dantură

Alt element important al digitalizării este scanarea dinţilor, metodă prin care lucrarea se poate vedea înainte ca ea să înceapă.

„Un aparat nou, care a apărut în ultimii ani în stomatologie, este scanner-ul intraoral. Acesta înlocuieşte amprenta clasică şi asigură un confort mai mare pentru pacient. Cu ajutorul lui, amprenta se face mult mai rapid şi mai exact. Prin scanarea dinţilor avem o imagine clară a acestora. Pe baza acestei scanări putem face şi o previzualizare a viitorului model al dinţilor. Tehnicianul dentar ne poate selecta forma dinţilor, ne-o trimite, iar pacientul poate vedea ce formă vor avea dinţii lui, înainte de a începe lucrarea. Acest lucru ne ajută să putem face toate modificările necesare pentru ca lucrarea să iasă perfect. Lucrăm de peste un an de zile cu aceste servicii.

De atunci se vede o mare îmbunătăţire la numărul de programări necesare. În acest moment, există şi cazuri în care imediat după scanare să putem primi coroana definitivă. Înainte era nevoie chiar şi de două, trei programări până la primirea coroanei. Digitalizarea serviciilor în cabinetul stomatologic ne ajută să fim mai buni. Însă, tot serviciile medicale pe care le oferă medicul sunt cele mai apreciate, la final. Dar pacienţii sunt foarte încântaţi că pot avea parte de astfel de servicii în cabinetul nostru“, a mai spus Maxim Steiner.

Citeşte şi: BENCOMP – businessul care aduce la viaţă deşeurile de lemn şi plastic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS