17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTermenul de plată pentru mai multe facilități, redus

Termenul de plată pentru mai multe facilități, redus

Termenul de plată pentru mai multe facilități acordate de Guvern s-a redus cu 10 zile, potrivit Violetei Alexandru, ministrul Muncii. A fost redus la 10 zile termenul de plată pentru ultimele măsuri adoptate, respectiv timp flexibil de muncă, sprijin pentru zilieri sau pentru lucrătorii sezonieri. ”Rog angajatorii să completeze electronic formularele”, a transmis ministrul, precizând că astfel se reduce timpul de prelucrare şi verificare a actelor şi, implicit, timpul până la efectuarea plăţilor.

”Sunt foarte atentă ca măsurile de sprijin, pe care le-am reglementat pentru angajaţii şi angajatorii afectaţi în urma pandemiei, să ajungă în cel mai scurt timp şi fără efort major la aceştia. Am depus toate eforturile ca mecanismul de depunere a documentelor să fie facil, fără drumuri la instituţii, fără documente peste documente de verificare, iar plata să se facă în cel mai scurt timp. Spre exemplu, în cazul celor mai recente măsuri – cele privind timp flexibil de muncă, sprijin pentru zilieri sau pentru lucrătorii sezonieri – am redus termenul de plată la 10 zile maxim”, afirmă ministrul Muncii, într-o postare pe Facebook.

Violeta Alexandru cere celor interesaţi de aceste măsuri de sprijin să depună electronic documentele necesare la aici.gov.ro.

”Procedând astfel, se reduce timpul alocat procesării cererilor, care, altminteri, ar fi prelucrate manual. În spatele platformei aici.gov.ro se află un efort al echipei Ministerului Muncii de a introduce automatizarea proceselor în administraţie. Acest lucru permite plata într-un termen scurt. Atunci când cererile sunt completate cu pixul şi transmise pe email, acestea sunt procesate manual ceea ce conduce la prelungirea termenelor de verificare şi, în final, de plată”, a precizat ministrul Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS