21.9 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Minim istoric pentru leu. 4,78 de lei pentru un euro

Minim istoric pentru leu. 4,78 de lei pentru un euro


Leul se află astăzi la un nou minim istoric şi stabileşte un nou record negativ. Azi, cursul a mai depăşit un prag psihologic – 4,78 de lei pentru un euro.
Banca Națională a României a publicat un curs de 4,78 lei pentru un euro, cu 0,07 la sută mai mare decât ieri. Este al patrulea nivel maxim istoric pentru euro, în tot atâtea zile.

Una dintre cauze este deficitul bugetar care crește alarmant pe final de an și ar putea depăși 4 la sută din produsul intern brut. Nu ajută nici faptul că importăm cu mult mai multe bunuri decât exportăm. Iar pe final de an, înaintea sărbătorilor de iarnă, aducem și mai multe bunuri din străinătate, iar asta pune presiune pe leu.

Pe de altă parte, moneda națională câștigă teren în raport cu dolarul american, care a ajuns la 4,31, iar cotația francului elvețian a corobât la 4,35 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Stocurile de materiale de protecție la Spitalul Județean încep...

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început să resimtă efectele creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Sepsi n-a întâmpinat probleme cu Iași și va juca...

Sepsi s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după ce a distrus în dublă manșă formația lui Rednic, Poli Iași. După...

5 milioane de australieni reintră în izolare pentru 6...

Cinci milioane de oameni din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, au fost din nou băgați în izolare joi, din...

Liga 2 / UTA – Turnu Măgurele 3-4. Nebunie...

Stadionul „Motorul“ din Arad a găzduit astăzi primul meci din etapa a doua a play-off-ului Ligii a II-a, AFC UTA – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele. Meciul a fost viu disputat și cu multe goluri. Finalmente a fost 3-4, după ce ambele echipe au condus de două ori fiecare.
00:17:30

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu acordat joi , că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi...

Guvernul: A fost aprobată achiziţia unor trenuri tehnologice destinate...

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul a primit din partea Comisiei Europene acordul pentru achiziţia unor trenuri tehnologice destinate pentru...