Acasă Bani & Afaceri Minim istoric pentru leu. 4,78 de lei pentru un euro

Minim istoric pentru leu. 4,78 de lei pentru un euro

-


Leul se află astăzi la un nou minim istoric şi stabileşte un nou record negativ. Azi, cursul a mai depăşit un prag psihologic – 4,78 de lei pentru un euro.
Banca Națională a României a publicat un curs de 4,78 lei pentru un euro, cu 0,07 la sută mai mare decât ieri. Este al patrulea nivel maxim istoric pentru euro, în tot atâtea zile.

Una dintre cauze este deficitul bugetar care crește alarmant pe final de an și ar putea depăși 4 la sută din produsul intern brut. Nu ajută nici faptul că importăm cu mult mai multe bunuri decât exportăm. Iar pe final de an, înaintea sărbătorilor de iarnă, aducem și mai multe bunuri din străinătate, iar asta pune presiune pe leu.

Pe de altă parte, moneda națională câștigă teren în raport cu dolarul american, care a ajuns la 4,31, iar cotația francului elvețian a corobât la 4,35 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un deținut a evadat de la Penitenciarul Constanța Poarta Albă

Un bărbat de 25 de ani, a evadat de la Penitenciarul Constanța Poarta Albă, părăsind un punct de lucru situat în municipiul Constanţa, a informat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

A cerut să nu mai plătească apa, deoarece a văzut un cuplu făcând sex la baraj

Un bărbat din Bârlad, județul Vaslui, a cerut în audiență, la primar, să nu plătească factura la apă și canalizare pentru că el nu folosește apa, după ce a văzut un cuplu făcând sex la barajul de unde provine.