23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriO poveste despre longevitate şi stabilitate. Charlie Comat, de peste trei decenii pe piaţa materialelor de construcţii din Craiova

O poveste despre longevitate şi stabilitate. Charlie Comat, de peste trei decenii pe piaţa materialelor de construcţii din Craiova

Piaţa materialelor de construcţii a cunoscut o dezvoltare continuă de-a lungul anilor, iar în ultimul deceniu, în Craiova a existat o perioadă de boom imobiliar care a ajutat la consolidarea afacerilor din domeniu. Însă, ca peste tot, marii jucători sunt o provocare pentru antreprenorii locali, iar longevitatea unei afaceri locale este întotdeauna semnul rezilienţei. Un exemplu edificator în acest sens este firma Charlie Comat din Craiova, înfiinţată în urmă cu peste trei decenii, în avântul de după Revoluţie. De-a lungul anilor, compania a rezistat în faţa oricărei provocări şi este astăzi cea mai veche de pe piaţa locală.

Experienţa şi seriozitatea au fost reperele Charlie Comat de-a lungul timpului

“Suntem cea mai veche firmă din domeniul construcţiilor de pe piaţa locală,. Firma a fost înfiinţată în anul 1991. Am început aşa cum au început majoritatea antreprenorilor după Revoluţie, încercând să vindem de toate, de la eugenii la aragazuri. Uşor, uşor, m-am orientat către piaţa de construcţii. Era o adevărată explozie la acel moment. Aduceam plăci de azbociment de la Oradea şi la ora 5:00 se făceau cozi în faţa porţii. Am fost primul client privat al fabricii de ciment de la Târgu Jiu”, rememorează Dorin Şarlă, directorul general Charlie Comat.

După anii 2000, Charlie Comat a continuat activitatea în domeniul materialelor de construcţii.
Piaţa s-a dezvoltat puternic de-a lungul anilor, concurenţa a crescut puternic, iar stabilitatea şi longevitatea firmei au fost apanajul seriozităţii şi al experienţei.

O echipă sudată, cu angajaţi care lucrează şi de la începutul activităţii

“Avem 21 de angajaţi, inclusiv oameni care lucrează de 30 de ani în firmă. Pentru noi, stabilitatea este importantă. Ne bucurăm de o echipă calificată, avem ingineri, economişti. Deţinem mijloace de transport, mijloace de manipulare, clienţi de portofoliu, cu reputaţie, cu care colaborăm de mult timp. Tablă, profile, etrieri, panouri de gard bordurate vopsite şi zincate, ţevi rectangulare, ţevi zincate, tablă zincată. BCA, ciment, materiale de finisaj, produse pentru partea de instalaţii şi aşa mai departe Avem stocuri suficiente, timpul de livrare este în general de 2 zile. Efectuăm transport gratuit pe raza oraşului Craiova, iar în exterior, în funcţie de valoarea comenzii, transportul poate fi gratuit sau contra unei anumite taxe menţionte clientului de la început”, transmite managerul Charlie Comat Craiova.

Cât despre preţuri, acestea sunt avantajoase pentru că, spune Dorin Şarlă, “dacă nu te încadrezi în piaţă, nu poţi exista”.
La comenzi mai mari, acestea devin negociabile.

Unde găsiţi magazinul de desfacere şi depozitul Charlie Comat

Peste 70% din cifra de afaceri Charlie Comat provine din produsele industriale, însă un segment important pentru societate îl constituie şi clienţii persoane fizice. “Avem magazin de desfacere cu diverse produse în acelaşi sediu unde avem şi depozitul. Clienţii ne găsesc pe strada Gheorghe Chiţu, nr. 55, în fiecare zi, de luni până vineri, între 8:00 şi 18:00, iar sâmbăta între 8:00 şi 13:00”, transmit reprezentanţii Charlie Comat.

Provocările, un “motor” pentru adaptare

Provocările sunt continue, fie ele cauzate de dezechilibre socio-politice care destabilizează mediul economic sau de măsuri fiscale. Dar ele sunt şi motorul adaptării şi testul pentru orice afacere.

În prezent, o provocare importantă este reprezentată de stagnarea pieţei imobiliare, după boom-ul din ultimii ani. “Anul trecut, numărul de autorizaţii de construcţie a scăzut, conform Institutului Naţional de Statistică din România, cu 25%.Multe proiecte sunt oprite, amânate, inclusiv cele pe fonduri europene, pentru că există o cotă parte asigurată de investitor care a devenit oneroasă. Oamenii sunt în expectativă în acest moment pe partea rezidenţială, iar provocările sunt cu atât mai mari. Trebuie să ne adaptăm acestui climat. Am traversat o criză care a consumat extrem de multe resurse şi care a sădit neîncredere în consumatori. Chiar dacă mai există bani pe piaţă, oamenii aşteaptă, sunt extrem de circumspecţi. Au început să scadă uşor şi preţurile la imobiliare. Vedem cum va evolua situaţia. Soluţia este să fii atent la context şi să te adaptezi. Fără adaptare, nu rezişti”, consideră managerul Charlie Comat.

Pentru mai multe informaţii, puteţi contacta reprezentanţii Charlie Comat la numărul de telefon 0251522122.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS