22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCiolacu suprataxează, Primaria Craiova valsează. Cum a fost suprimat protestul împotriva suprataxării

Ciolacu suprataxează, Primaria Craiova valsează. Cum a fost suprimat protestul împotriva suprataxării

Cosmin Poteraș, senator de Dolj

După ce-a lovit un iceberg, Titanicul s-a scufundat pe ritmuri de orchestră. Asta ne-a propus și nouă Primăria Craiova vineri seara în Piața Mihai Viteazul.

După ce premierul PSD a asumat răspunderea pe suprataxare, cu toată viteza înainte, pe direcția icebergului, primarul PSD ne-a invitat la vals fix la ora și locul la care REPER și-a manifestat intenția de a protesta împotriva măsurilor care vor sărăci și mai mult populația și care vor sufoca mediul antreprenorial.

Ca să fie ironia și mai mare, valsul a fost în cinstea celei mai frumoase realizări a unui primar adevărat care a adus în Craiova cei mai frumoși copaci, cu bani din propriul său buzunar: Parcul ”Nicolae Romanescu”. Romanescu a asanat o mlaștină și a transformat-o într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Europa, iar noi i-am sărbătorit realizările dansând pe puntea unui vas care se scufundă.

De pe Titanic, au supraviețuit numai cei de la clasa I. Cei cu bani. Cei de pe puntea superioară. Pentru cei săraci n-au mai fost bărci si veste de salvare. Așa se va întâmpla și după măsurile fiscale asumate de Ciolacu, premierul – cică social democrat, măsuri care vor lovi, în primul rând, în cei cu venituri mici.

Suprataxarea înseamnă creșterea prețurilor, de parcă n-ar fi crescut suficient până acum. Înseamnă creșterea ratelor. Înseamnă falimentul micilor afaceri și pierderea locurilor de muncă. Încă o dată oamenii corecți, care își plătesc impozitele, vor fi jumuliți, căci de evazioniști nu se-atinge „elita” liberal-social-democrată care vremelnic ocupă scaunele comode din Guvern.

Cea mai umflată și nesimțită gogoașă din discurscul grețos al primului-ministru Ciolacu este că va impozita cu 70% banii iliciți. Păi dacă-s iliciți, de ce îi impozitezi și-atât? Nu mai avem poliție, DNA, instanțe? Impozităm șpaga? Punem taxă pe portbagajul cu bani? Și-apoi ce facem, dansăm și ne hlizim ca proștii?

REPER Dolj a vrut să protesteze împotriva taxelor, fiindcă noi sperăm că România se va trezi înainte ca PSD și PNL să scufunde corabia. La Craiova nu s-a putut, pentru că Olguța Vasilescu ne-a invitat să privim cum se dansează vals. Nici mai mult nici mai puțin de 15 minute de dans. Suficient cât să blocheze protestul.

Eu știu că Primăria Craiova nu dă doi bani pe soarta oamenilor care trăiesc din fonduri private și că îi pasă doar de firmele de casă, dar să suprapui un spectacol de dans fix în ziua, ora și locul protestului dovedește rea-voință, aroganță și indiferență față de oameni și arată susținere necondiționată pentru Guvernul Ciolacu-Faliment și pentru măsurile care vor sufoca economia. Împiedicarea manifestării, prin evenimentul stabilit intenționat peste ea, a fost un pumn puternic în gura craiovenilor indignați de aceste măsuri.

Drama se adâncește fiindcă edilul orașului ignoră complet adevăratele nevoi ale oamenilor și va continua să o facă urmându-și partidul și conducătorul, indiferent că-l cheamă Ponta, Dragnea sau Ciolacu. Dacă e ordin, se execută! Chit că economia își dă duhul.

Oamenii, din ce în ce mai puțini, care au decis să nu emigreze, și să investească aici, în propria afacere și să susțină prin taxe și impozite statul român sunt loviți de ordonanța fiscală printr-o suprataxare excesivă, care pentru unii dintre ei va fi fatală.

Și marile companii sunt lovite prin taxe speciale. Toate impozitele pe cifra de afaceri se vor transfera în prețuri, adică în buzunarele tot mai goale ale românilor.

În loc să vină cu un plan de restructurare a aparatului de stat, să reducă astfel cheltuielile statului nostru obez, coaliția de guvernare ne face cadou în fiecare an, pe repede înainte, creșteri de taxe care sa acopere gaura din buget datorată risipei bugetare. Singurul lucru pe care îl protejeaza această coaliție este absobția, dar nu de fonduri europene cum ar fi normal, ci absorbția de fonduri publice de către firmele acoliților politici.

Drama va fi a oamenilor pentru care, la fel ca pe Titanic, nu vor mai fi veste și bărci de salvare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS