16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSondaj: 9% dintre adolescenții americani au tranzacționat criptomonede

Sondaj: 9% dintre adolescenții americani au tranzacționat criptomonede

Un sondaj realizat de banca de investiții Piper Sandler spune că 9%, aproape unul din zece adolescenți americani, au tranzacționat în criptomonede, potrivit decrypt.

Cea de-a 41-a iterație a sondajului semi-anual „Making Stock With Teens” al lui Piper Sandler a sondat 7.000 de adolescenți, ceea ce înseamnă că aproximativ 630 dintre cei chestionați au declarat că au tranzacționat în criptomonede. Dintre cei care au spus că au tranzacționat cripto, 81% erau bărbați.

Cu toate acestea, sondajul nu a adunat nicio informație suplimentară cu privire la criptomonedele care au fost tranzacționate sau dacă respondenții își dețin cripto sau cumpără și vând în mod regulat.

Descoperirile ridică semne de întrebare dacă adolescenții ar trebui sau nu să aibă acces la criptomonede volatile și care sunt obligațiile schimburilor de cripto în această privință.

Ar trebui adolescenții să investească în criptomonede?

Curtis Ting, directorul european al Kraken, a declarat pentru Decrypt că schimbul de cripte „își ia foarte serios rolul de facilitator al unei piețe de criptomonede sigure”, adăugând că toți clienții trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani sau mai mult, indiferent unde sunt localizate.

Kraken nu este singur în această privință; majoritatea schimburilor criptografice, inclusiv Binance, Coinbase și Gemeni, necesită ca utilizatorii să aibă cel puțin 18 ani pentru a fi eligibili pentru un cont. Dar adolescenții pot – cel puțin teoretic – să acceseze în continuare cripto.

„Cred că este cel mai probabil ca acești adolescenți să aibă expunerea inițială la criptografie ca cadou de la părinții lor”, a declarat pentru Decrypt Ingo Fiedler, cofondator al Blockchain Research Lab. El a adăugat că alte motive ar putea include „airdrops, muncă pentru criptare, taxe de recomandare, programe de recompensare a erorilor sau alte surse de venit criptografic”.

Indiferent de calea pe care au urmat-o acești adolescenți către criptare, teoretic este posibil ca oricine să aibă acces la criptocosuri, în ciuda restricțiilor de vârstă.

„Prin design, criptomonedele descentralizate pot fi accesate cu ușurință de oricine de pe Internet”, a declarat Nishant Sharma, fondatorul BlocksBridge, pentru Decrypt. El a adăugat că „ar trebui depusă mai multă muncă pentru ca informațiile despre aceste riscuri ale investițiilor în criptomonede sau în orice alt lucru de pe internet, să fie ușor accesibile tuturor, inclusiv adolescenților”.

Sharma nu este singura persoană preocupată de accesarea adolescenților la criptomonede – cel puțin fără măsurile de precauție adecvate. „În opinia noastră, există o îngrijorare reală referitoare la tinerii care tranzacționează active cu risc ridicat”, a declarat Jason Decane, analist Bitcoin la Quantum Economics, pentru Decrypt. Cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că adolescenții ar trebui să fie pentru totdeauna blocați din cripto.

„Deși credem că limita de vârstă de 18 ani ar trebui menținută sau chiar consolidată, adăugăm două declarații de calificare”, a continuat Deane. El a argumentat pentru adăugarea de recomandări de siguranță care includ conturi cripto controlate de părinți pentru adolescenții mai tineri, limite stricte pentru fonduri și necesitatea acordului părinților pentru fiecare acțiune.

„Adolescenții mai tineri ar putea fi active cripto înzestrate sau ar putea fi autorizați să investească în ele pe termen lung, în același mod în care funcționează alte instrumente financiare tradiționale, cum ar fi Junior ISA sau Premium Bonds”, a adăugat Deane.

Care sunt riscurile tranzactionărilor făcute de minori?

Riscurile sunt foarte reale, deoarece accesul la produsele financiare devine din ce în ce mai democratizat prin intermediul unor platforme precum aplicații de tranzacționare pentru acțiuni și criptare. În 2020, un client Robinhood de 20 de ani și-a luat viața după ce a crezut din greșeală că a căzut într-o datorie masivă; deși nu tranzacționa în criptomonede, acest lucru evidențiază pericolele tinerilor de a avea acces la active volatile precum cripto.

Deci, ce se poate face în viitor?

Potrivit lui Sharma, cel mai important lucru este educarea copiilor cu privire la alfabetizarea financiară – inclusiv la criptomonede – de la o vârstă fragedă. „Cred că astfel de informații ar trebui să facă parte din programele de alfabetizare media pe care școlile și guvernele din întreaga lume le dezvoltă pentru a le permite oamenilor să identifice știrile false pe internet”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS