10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIMM INVEST: Peste 28.000 de înregistrări în două zile de la lansare

IMM INVEST: Peste 28.000 de înregistrări în două zile de la lansare

După doua zile de foc, aplicaţia www.imminvest.ro, s-a dovedit a fi stabilă şi consolidată, suportând un trafic extrem de ridicat de utilizatori. Un număr impresionant de IMM-uri s-au înscris în program.

Doar în prima zi, un număr de peste 20.000 de IMM -uri erau deja înscrise, iar ieri, la ora 18.00, se înregistraseră aproximativ alte 8.200 de noi cereri.

S-au primit numeroase mesaje de la antreprenori care încearcă să se înscrie cu adrese de e-mail YAHOO şi FREEMAIL.HU.

Aplicanţii care folosesc acest tip de adrese, din cauza unor probleme tehnice aferente acestor domenii, vor primi răspuns de confirmare cu foarte mare întârziere. Este posibil ca unii utilizatori înregistraţi în cadrul portalului imminvest.ro cu adrese de e-mail de acest tip, să nu se poată autentifica in portal şi nici să nu primească e-mail-urile de confirmare. În situaţia în care în termen de 48 de ore nu primesc confirmarea, trebuie să utilizeze un cont de mail de pe alt domeniu (ex. gmail) şi sa se reînscrie.

Atenţie la parole

Pe utilizatorii care reclama că nu le este acceptată parola, să acorde atenţie la crearea acesteia şi să respecte indicaţiile date, inclusiv în Ghidul utilizatorului, publicat pe site-ul www.fngcimm.ro şi www.imminvest.ro. În cazul în care, utilizatorul este sigur că a stabilit parola corect şi totuşi aceasta nu este acceptată, să ne scrie pe adresa [email protected] şi vom verifica, dacă a fost sau nu creat contul. Este posibil ca unele mesaje de confirmare a înscrierii să intre în SPAM sau Junk, de aceea verificaţi dacă mesajul a ajuns în aceste foldere.

Primim mesaje prin care aplicantii reclama ca nu pot selecta un anumit cod CAEN principal, ii rugam sa verifice la ONRC daca este autorizat codul CAEN pentru care doresc sa aplice.

Alti utilizatori nu se pot inregistra si primesc mesajul de eroare: Datele introduse nu corespund unui operator economic; ii rugam sa verifice numarul de inregistrare de la RECOM, sa introduca la J doua cifre (ex.01 si nu 1) si sa introduca la data de inregistrare ONRC, doar anul infiintarii, nu si data si luna.

Starea aplicaţiilor

Din cele peste 28.000 de inscrieri in aplicatie, sunt  in starea de TRANSMIS LA BANCA un numar de 374 solicitari, in starea de cerere CLARIFICARI (s-a inlocuit termenul REVOCAT), sunt peste 2000 de solicitari, in diferite stadii de PRELUCRARE, 90 de solicitari, iar in starea RESPINS, sunt 4 solicitari, motivul fiind ca nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului, iar un numar de peste 25.800 asteapta sa fie luate in analiza.

Din experienta celor doua zile de analiza, operatorii au constatat ca un numar mare de IMM-uri completeaza gresit campurile aplicatiei, ceea ce determina operatorii sa le returneze solicitarea. Prin trecerea in starea de CLARIFICARI, asa cum apare in interfata beneficiarului, acestuia i se solicita corectii sau clarificari. Cea mai frecventa corectie solicitata de operatorii FNGCIMM o reprezinta corectarea Declaratiei IMM pe propria raspundere. Subliniem ca, orice solicitare pusa in starea CLARIFICARI, presupune reinscrierea in aplicatie si reintrarea in analiza.

Informaţii suplimentare

Potentialii beneficiari sa consulte Ghidul de completare a cererii online si sa vizualizeze MODELELE DE COMPLETARE A DIFERITELOR TIPURI DE DECLARATII IMM, inainte sa demareze procedura de inscriere. Acestea sunt .postate alaturat listei de INTREBARI FRECVENTE, publicate pe site-ul www.fngcimm.ro si pe pagina de Facebook a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pentru intrebari sau semnalarea eventualelor dificultati intampinate in procesul de inscriere in aplicatie, va rugam sa ne scrieti pe adresa de email [email protected] si, in cel mai scurt timp, colegii nostri va vor raspunde sau vor remedia problema pe care ati identificat-o.

Pentru informatii suplimentare : 021.310.18.74 int.193 Directia Marketing, relatii clienti si consiliere

[email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS