13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProiecte de milioane de euro pentru județele Mehedinți și Vâlcea

Proiecte de milioane de euro pentru județele Mehedinți și Vâlcea

Trei contracte de finanțare în cadrul POR 2014-2020 s-au semnat ieri prin Agenţia pentru Dezvoltare Regionala SV Oltenia (ADR SV Oltenia). Contractele vizează județele Mehedinți și Vâlcea.

În cadrul festivității de semnare a celor trei contracte, s-au pus la punct problemele cu care se confruntau oficialii mehedințeni și vâlceni. Discuțiile au ținut de proiectele care au fost deja demarate și de cele care se vor semna în curând.

ADR SV Oltenia: Contracte semnate, de milioane de euro

Primul contract a fost semnat de către Aladin Georgescu, Președintele Consiliului Județean Mehedinți. Acesta a semnat în vederea reabilitării și dotării Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Valoarea totală a proiectului este de peste 10 milioane de lei.

„ În total, Mehedinți are 21 de proeicte în derulare, dintre care 15 sunt semnate deja și urmează să se intre în proceduri. Tot prin finanțare europană am reușit să avem alte 4 contracte semnate în domeniul sănătății.”, a declarat Aladin Georgescu.

În Râmnicu Vâlcea, s-a semnat un contract care vizează amenajarea Parcului Știrbei Vodă. Parcul necesită reabilitare completă, de la peisagistică, până la iluminat. Primarul vâlcean se laudă cu peste 25 de proiecte înscrise, dintre care 15 semnate, în valoare de peste 25 de milioane de euro.

„ În prezent, mai avem 8 contracte pentru reabilitarea termică a blocurilor și pentru zonele urbane. Avem în evaluare și un proiect pentru achiziționarea de autobuze. Pe lângă cele mențioante mai avem contracte pentru reabilitarea școlilor, a colegiilor, internatelor și a cantinelor.”, a spus Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu-Vâlcea.

Primarul din Râmnicu Vâlcea susține că are o echipă foarte solidă și că Râmnicu Vâlcea se află pe loc fruntaș la atragerea fondurilor europene. Astfel, contribuția Uniunii Europene este de 65%, pe când efortul bugetar local este de peste 40%. Un viitor proiect ar mai fi consolidarea unuia dintre podurile care traversează Oltul.

Un alt proiect important ține de reabilitarea unei construcții existente de la Mănăstirea Sărăcinești. Aceasta se află la 12 km de Râmnicu Vâlcea. Proiectul mai prevede și schimbarea funcțiunii din corp de ateliere, într-un centru de zi pentru persoanele vârstnice.

Proiectul are o valoare totală de peste 3,5 milioane de lei și a fost semnat de către Maica Stareță Claudia Samoilescu.

La final, Marilena Bogheanu, directorului ADR SV Oltenia, a ținut să felicite beneficiarii. Aceasta a mai anunțat că mai sunt și alte proiecte în starea de evaluare.

Harta interactivă a proiectelor din Oltenia AICI

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS