17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF a plătit dobânzile la taxa auto

ANAF a plătit dobânzile la taxa auto

Fiscul doljean a achitat dobânzile aferente taxei auto, cunoscută sub diversele sale forme: taxa pentru emisii poluante, timbru de mediu etc. Miercuri după-amiază, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Dolj a informat, la solicitarea GdS, că până la data respectivă se achitaseră către contribuabilii îndreptăţiţi 15 milioane de lei. Suma reprezintă dobânzi pentru taxa auto încasată de stat cu ani în urmă şi restituită recent.

AJFP Dolj informa că, până la finalul zilei, urma să fie achitate către contribuabili până la 15,3 milioane de lei, reprezentând debite şi dobânzile aferente taxei auto. Suma totală ce trebuia achitată doljenilor sub forma dobânzilor la taxa auto era de 15,3 milioane de lei.

ANAF a plătit tardiv taxa auto

Reamintim că, începând cu 3 iunie, ANAF a început să restituie persoanelor îndreptăţite, la nivel naţional, sumele aferente taxei auto încasate în perioada 2007-2018. Zeci de mii de români aşteptau din 2018 restituirea taxei auto. Nici cei care avuseseră hotărâri judecătoreşti de partea lor nu şi-au primit banii. ANAF a invocat că nu fuseseră viraţi de la Administraţia Fondului de Mediu. 


Deşi a restituit contravaloarea taxei auto, ANAF nu a plătit către populaţie şi dobânzile aferente pentru sumele de care statul a beneficiat atâţia ani. Dobânzile au întârziat circa două săptămâni, faţă de data la care s-a plătit suma principală.
La Dolj, Fiscul a restituit 51 de milioane de lei sub forma taxei auto, însă dobânzile nu fuseseră achitate până săptămâna aceasta. 


Reamintim faptul că ANAF avea termen până pe 30 iunie să finalizeze plata taxei auto către populaţie şi plata dobânzilor aferente. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS