17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri27 de taxe au fost eliminate sau comasate de Guvern

27 de taxe au fost eliminate sau comasate de Guvern

Guvernul a hotărât în şedinţa de astăzi să elimine anumite taxe. Soarta altor 65 de taxe va fi stabilită prin ordine emise de miniștri sau de instituții care stabilesc respectivele tarife, potrivit europafm.ro.
Astfel, printr-o ordonanţă de urgenţă au fost reduse 12 taxe şi tarife, dintre care 5 prin eliminare şi 7 prin comasare, iar printr-o hotărâre au fost reduse alte 15 taxe şi tarife, dintre care 5 prin eliminare şi 10 prin comasare.
Guvernul arată că au fost tăiate taxele care nu aduceau prea mulți bani la buget. Mai exact, au fost vizate cele care aduceau încasări sub 100.000 lei. Spre exemplu, dispare taxa de 22 de lei pentru eliberarea paşaportului electronic, gestionată de Ministerul de Interne. De la Oficiul Registrului Comerțului, a fost eliminată taxa pentru asistența oferită la înființarea unei firme, de aproape 20 de lei – și un tarif pentru eliberarea de informații – de 11 lei.Între altele, guvernanții au anunțat că va fi anulată și taxa pentru avizul pe care îl emitea Ministerul Sănătății pentru activităţi în domeniul dispozitivelor medicale şi medicamentelor – în valoare de 300 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS