18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContribuabilii beneficiază de eşalonare la plată pentru obligaţiile fiscale

Contribuabilii beneficiază de eşalonare la plată pentru obligaţiile fiscale

Acordarea eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale ale contribuabililor atât persoane fizice cât şi persoane juridice se acordă conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvenului nr. 29/2011 şi vine în sprijinul contribuabililor aflaţi în dificultate financiară printr-o serie de facilităţi. Prima facilitate se referă la faptul că pentru obligaţiile fiscale eşalonate la plată de până la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice şi, respectiv, 20.000 lei în cazul persoanelor juridice, nu este necesară constituirea de garanţii.   

A doua facilitate, foarte importantă, se referă la faptul că pentru sumele care fac obiectul eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale, nu începe sau se suspendă, după caz, procedura de executare silită (nu se mai înfiinţează popriri pe conturile bancare, popriri pe venituri şi nu se mai aplică sechestre pe bunurile mobile şi imobile din patrimoniu lor) de la data comunicării deciziei de eşalonare la plată.

Cea de-a treia facilitate se referă la faptul că pe perioada eşalonării la plată, penalităţile de întârziere, aferente obligaţiilor fiscale eşalonate, se amână la plată prin decizie care se comunică contribuabilului odată cu decizia de eşalonare la plată.

În situaţia în care eşalonarea la plată se finalizează  penalităţile de întârziere amânate la plată se anulează prin decizie care se comunică contribuabilului odată cu decizia de finalizare a eşalonării la plată, prin urmare contribuabilul nu va mai avea de plată aceste penalităţi de întârziere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS