11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoul cod al insolvenței a fost publicat în Monitorul Oficial

Noul cod al insolvenței a fost publicat în Monitorul Oficial

Noul cod al insolvenței, care conține un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat, a fost publicat, vineri după-amiază, în Monitorul Oficial, conform realitatea.net.
Insolvenţa va fi similară, de acum înainte, cu falimentul. Cel puţin pentru instituţiile media.
La o zi după ce noul cod al insolvenței a fost aprobat în ședință de guvern, actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial.
Proiectului aprobat ieri în şedinţă de guvern i-a fost adăugat un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat.
„În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidența prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a deschiderii procedurii și până la data confirmării planului de reorganizare, se suspendă licența audiovizuală, în sensul Legii nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Național al Audiovizualului. În planul de reorganizare vor fi prevăzute condițiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anumit serviciu de programe, condiții ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Național al Audiovizualului”, se arată în articolul 81 al noului cod de insolvență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS