11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCerul Unic European - obstacole de natură politică și socială

Cerul Unic European – obstacole de natură politică și socială

Vicepreședintele Grupului Partidului Popular European (PPE), Marian-Jean Marinescu, membru al Comisiei pentru Transport şi Turism, a participat, la începutul acestei săptămâni, la întâlnirea informală a miniștrilor de transport din statele UE pe tema „Cerului Unic European“ desfășurată la Vilnius, în Lituania.
„Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că obstacolele sunt de natură politică și socială, și nu tehnică“, a transmis Marian-Jean Marinescu din rolul de raportor al Parlamentului European pentru inițiativa „Cerul Unic European“, vorbind despre ritmul lent de implementare a legislației europene în domeniul aviatic.
Deputatul PDL și-a exprimat susținerea față de propunerea Comisiei Europene pentru „Cerul Unic European” și dezamăgirea față de atitudinea anumitor state membre, care în luările lor de poziție nu reprezintă interesul cetățeanului european. „Comisia Europeană a propus o serie de măsuri prin care să contribuie la implementarea «Cerului Unic European», măsuri care se traduc în economii de timp și de combustibil, în emisii mai puține, în scăderea costurilor operatorilor și, astfel, în călătorii mai ieftine pentru cetățeni. Din păcate, anumite state membre, după cum reiese din luările lor de poziție, preferă să păstreze statu-quo-ul, administrația actuală, iar acest lucru împovărează și călătorii, și industria“, a spus Marian-Jean Marinescu.
„Este încurajator, totuși, faptul că miniștrii reuniți la Vilnius și-au luat angajamentul de a contribui la realizarea principalelor obiective ale «Cerului Unic European»: o siguranță sporită a traficului aerian, creșterea capacității spațiului aerian, reducerea costurilor și scăderea emisiilor, și că și transportatorii și-au exprimat și ei susținerea“, a adăugat Marian-Jean Marinescu.
Din partea instituțiilor europene au mai participat la întâlnire comisarul european pentru mobilitate și transport, Siim Kallas, președintele Grupului Angajatori al Comitetului Economic și Social European, Jacek Krawczyk, precum și reprezentanți ai agențiilor europene din domeniu: Eurocontrol și EASA.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS