10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPlanul pentru reorganizarea companiei Hidroelectrica a fost depus la tribunal

Planul pentru reorganizarea companiei Hidroelectrica a fost depus la tribunal

Euro Insol a depus astăzi la tribunal planul de reorganizare a Hidroelectrica, iar dacă instanţa îl aprobă, Remus Borza, avocatul care gestionează insolvenţa companiei de stat, va încasa un bonus de 2,2 milioane de euro, informează Mediafax.ro. „Azi (11 iunie – n.r.) am depus la tribunal planul de reorganizare, iar pentru 18 iunie am convocat adunarea generală a creditorilor. Dacă judecătorul aprobă planul, în 26 iunie compania iese din insolvenţă”, a declarat Borza pentru Mediafax.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie 2012, princioalul motiv fiind vânzarea energiei la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţioale încheiate cu „băieţii deştepţi”. Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni un profit brut de 380 milioane de lei, iar pentru acest an compania a bugetat un profit brut de 434 milioane lei.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, afirma la sfârşitul lunii mai că Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă la 1 iulie, iar viitoarea conducere a companiei va trebui să prioritizeze investiţiile începute. Niţă a arătat că Hidroelectrica va achita datoriile eşalonat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS