11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCFR aplică de mâine clauzele contractuale în cazul operatorilor datornici

CFR aplică de mâine clauzele contractuale în cazul operatorilor datornici

CFR va aplica, de mâine, clauzele contractuale în cazul operatorilor de transport care nu şi-au achitat datoriile către companie, acestea incluzând limitarea accesului la reţeaua de infrastructură, dar şi popriri pe conturi sau interzicerea accesului pe calea ferată, informează Agerpres.ro citând o declaraţie făcută astăzi de directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”, Dimitris Sophocleous. Potrivit acestuia, datoriile operatorilor privaţi la CFR se ridică la aproape 70 de milioane de lei, în timp ce CFR Marfă şi CFR Călători au, împreună, datorii istorice de 1,7 miliarde de lei.

Sophocleous a precizat că a avut întâlniri cu datornicii CFR atât luni şi marţi, dar mai are o serie de întâlniri stabilite şi pentru mâine. „Este vorba despre datoriile lor. Ori să ne plătească, ori să ne dea un grafic de plată. Până astăzi, doar privaţii au achitat din datorii. O mare parte dintre ei au achitat datoriile. Cu doi dintre ei vrem să vedem ce s-a întâmplat. Dintre cei 26 de operatori privaţi, aproape toţi aveau datorii restante, dar am făcut o eşalonare pentru aceştia de cinci luni şi o să termin în curând. Sper că mâine va fi tot la zi, aşa cum am cerut”, a spus Sophocleous. În afară de limitarea sau chiar interzicerea accesului la reţeaua de infrastructură, în cazul operatorilor care nu-şi achită datoriile până la termenul limită, adică 9 aprilie, pot fi aplicate şi alte clauze contractuale, cum ar fi măsuri financiare sau se poate ajunge chiar în instanţă.

Directorul general al CFR a adăugat că trebuie luate măsuri şi în cazul CFR Marfă şi CFR Călători, numai CFR Marfă având o datorie totală de 750 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS