17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCaracalenii vor avea străzi asfaltate şi minicentură ocolitoare

Caracalenii vor avea străzi asfaltate şi minicentură ocolitoare

http:http://www.youtube.com/watch?v=Q_lEeX0X07M

Canalizare extinsă, blocuri reabilitate, străzi asfaltate, parcuri ecologizate sunt doar câteva promisiuni făcute de reprezentanţii Primăriei Caracal pentru anul acesta. Pe lista priorităţilor se află şi realizarea unei minicenturi ocolitoare, pentru a nu pune în pericol structura caselor şi a drumului.

Zeci de milioane de euro vor fi investite pentru modernizarea întregii reţele de canalizare, a conductelor de apă din oraş şi a staţiei de epurare din Caracal. Pentru acest început de an, reprezentanţii Caracalului spun că au intrat în Compania de Apă Olt.
„Vom accesa 33 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Avem nevoie urgentă de hidranţi, de coloane noi pluviale şi de un nou sistem de canalizare. Vom reduce pierderile din sistemul de apă, vor exista canalizări pe toate străzile Caracalului, iar staţia de epurare va fi conform standardelor. În prezent, avem 31 de puţuri în stare perfectă şi mai avem încă vreo cinci motoare şi pompe în aşteptare. De-a lungul anilor, au fost înregistrate sute de avarii la sistemul de apă. Există şi documente oficiale în sensul acesta, dar cel mai important este că în Caracal se poate consuma apă potabilă 24 de ore“, a spus Eduard Claudiu Ciocăzanu, primarul municipiului Caracal.
Cea mai mare parte din sumă va fi accesată conform proiectului, în perioada 2014-2020, urmând ca diferenţa să intre după 2021. Din acest an, vor demara lucrările şi pentru extinderea reţelei de canalizare cu încă zece kilometri. Altă problemă prioritară o reprezintă realizarea minicenturii ocolitoare, cu intrare dinspre Slatina. Structura de rezistenţă a caselor este în pericol, având în vedere că drumul respectiv nu a fost construit pentru trafic greu.
„Începerea lucrărilor pentru infrastructura bazei militare de la Deveselu impune construirea unei minicenturi. Materialele de construcţie, utilajele şi maşinile sunt practic imposibil de transportat fără a termina centura ocolitoare şi fără a construi o buclă, pentru transportul greu dinspre Slatina. Pe actualele străzi este aproape imposibil să dai drumul circulaţiei atâtor utilaje şi vehicule de mare capacitate“, a adăugat Ciocăzanu.
Şi străzile din Caracal aflate în stare critică vor intra într-un proces de refacere. În prezent, reprezentanţii primăriei fac licitaţii pentru asfaltarea străzilor din cartierele în care a fost deja modernizată reţeaua de apă şi canal.
„Avem în lucru proiectarea, să vedem însă dacă reuşim să aducem fonduri pentru pasajul peste calea ferată, astfel încât să unim platforma industrială, cea care mai este, cu zona locuibilă. Am demarat modernizarea-ecologizarea Parcului «Constantin Poroineanu» din Caracal, unul dintre parcurile naturale cele mai frumoase din România, cel de-al treilea parc natural ca dimensiune din Europa“, a adăugat reprezentantul Primăriei Caracal.
Vor fi continuate proiectele demarate anul trecut pentru modernizarea unităţilor de învăţământ şi a spitalului din Caracal. În şcoli, va fi introdusă încălzirea pe gaz metan. Şcolile care au fost reabilitate au înregistrat costuri la căldură în valoare de doar 10% faţă de suma pe care o achitau înainte. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS