9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAtenţie la chilipiruri!

Atenţie la chilipiruri!

Zonă bună, confort sporit, preţ convenabil, cam aşa poate fi prezentat un apartament din vecinătatea McDonald’s din Craiova, pe care îl poţi achiziţiona la cel mult 50.000 de euro.
Numai că lucrurile nu stau chiar aşa. Un cumpărător în căutarea unei locuinţe la preţ bun trebuie să deschidă bine ochii înainte de a deschide punga. Acesta trebuie să verifice cam ce restanţe are apartamentul în cauză, cum sunt vecinii din blocul respectiv, fiindcă multe datorii pe o scară pot atrage sistarea utilităţilor, în cazul în care acestea nu au fost deja oprite din cauza datoriilor. De toate acestea şi-a dat seama o craioveancă, dornică să-şi achiziţioneze o locuinţă într-o zonă bună a oraşului, pe strada Înfrăţirii, în vecinătatea Bisericii „Postelnicul Fir“ şi a viitorului sediu al Parchetului Curţii de Apel Craiova.

Apartament bun de vânzare, cu restanţe de milioane

Într-o astfel de situaţie sunt mai multe apartamente din blocurile C10c şi C14, care figurează pe listele de plată ale asociaţiei cu zeci de mii de lei datorii la întreţinere. Debite acumulate de-a lungul unor ani buni pe care proprietarii nu au catadicsit să le mai plătească şi nici măcar nu le recunosc, după cum spune administratorul asociaţiei. Aceste apartamente sunt deja pe lista executorilor judecătoreşti, fiind debranşate de la sistemul de încălzire, de la apă şi gaze. „Avem în cele două blocuri datorii de ordinul sutelor de milioane. Întreţinerea este neplătită de peste trei ani. Avem hotărâri judecătoreşti definitive şi puse în executare. Dacă executorul nu reuşeşte să recupereze debitele, se trece la executare silită. În blocul C10c, din cele 14 apartamente, cinci au datorii care înglobate trec de un miliard de lei (vechi – n.r.). Avem la apartamentul trei un debit de 11.815 lei, la apartamentul 4, o datorie de 14.389 de lei, apartamentul 6 – 27.762 de lei, apartamentul 8 – 18.666 de lei, apartamentul 11 – 9.752 de lei şi apartamentul 12 are o datorie de 4.276 de lei. Aceleaşi probleme sunt şi în blocul C14. Avem o familie cu o datorie de 48.373 de lei. Am încercat tot felul de variante, dar nu ne putem înţelege cu ei. Nu vor să plătească“, explică administratoarea Asociaţiei C10c, Ioana Vasile.
Nu este firesc, dar este real şi într-o atare situaţie se potriveşte la fix zicala: „La pomul lăudat să nu te duci cu sacul“. Prin urmare, dorinţa de a achiziţiona o locuinţă bună se poate transforma într-un coşmar.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS