19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDina a pierdut şefia Drumurilor Naţionale din cauza DN 66

Dina a pierdut şefia Drumurilor Naţionale din cauza DN 66

Scandalul iscat în jurul modernizării Drumului Naţional (DN) 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu a mai făcut o victimă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) i-a suspendat contractul de muncă lui Ion Dina, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu. Dina este acuzat că a stricat imaginea instituţiei, în urma intervenţiilor publice pe care le-a avut în legătură cu situaţia Drumului Naţional 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu. Prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, i-a reproşat recent lui Ion Dina că a ascuns faptul că CNADNR a reziliat contractul cu firma maghiară care se ocupa de lucrările de reabilitare a DN 66. Societatea din Ungaria a primit contractul în 2007, însă până în 2012 nu a reuşit să modernizeze decât 6% din tronsonul de drum. Prin faptul că nu a făcut public faptul că respectivul contract a fost reziliat, Dina ar fi indus opiniei publice ideea că societatea Vegyeszper ZRT din Ungaria ar putea să se ocupe în continuare de lucrare. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reziliat pe 1 noiembrie 2011 contractul pe care îl încheiase cu firma din Ungaria.

Suspendat pe o perioadă nedeterminată

Fostul şef al Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, Ion Dina, a confirmat că este suspendat din funcţie pe o perioadă nedeterminată, până la finalizarea cercetărilor. Şefia Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale va fi preluată de inginerul Floriana Luca, angajată a instituţiei. Aceasta a fost deja numită de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România la conducerea Secţiei de la Târgu Jiu: „Eu am contractul de muncă suspendat pentru că am dat declaraţii la presă despre autorităţi. Îl am suspendat pe durată nedeterminată şi nu o să mai dau niciodată declaraţii la presă. Nu vreau să mai fiu întrebat despre nimic pentru că nu mai vorbesc“, a spus Ion Dina, fostul şef al Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

L-a urmat pe Leuştean

Ion Dina s-a aflat la şefia Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale timp de un an. În urmă cu un an, un alt fost şef al Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, Dumitru Leuştean, a fost schimbat din funcţie tot ca urmare a scandalului abandonării lucrărilor de reabilitare a DN 66 de către firma Vegyeszper ZRT din Ungaria. Leuştean îşi încearcă acum norocul în politică, după ce şi-a anunţat candidatura la postul de primar al oraşului Novaci. În ceea ce priveşte reluarea lucrărilor la tronsonul de drum Rovinari – Bumbeşti Jiu, deocamdată nu se poate avansa o dată certă, întrucât încă nu este gata caietul de sarcini, deşi contractul a fost reziliat în urmă cu aproape cinci luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS