17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAproximativ 360 de locuri de muncă vacante în străinătate

Aproximativ 360 de locuri de muncă vacante în străinătate

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în afara ţării au la dispoziţie, prin reţeaua Eures, aproximativ 360 de locuri de muncă vacante în spaţiul Uniunii Europene. „Statele din care provin aceşti angajatori sunt Belgia, Danemarca, Germania, Norvegia şi Finlanda“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj.
Meseriile în care sunt oferite aceste locuri de muncă sunt asistent medical, lucrător necalificat în ferme de cultivare a fructelor şi legumelor, stagiar-lucrător calificat în ferme de creştere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume/fructe, doctorand telecomunicaţii, bucătar, ghid, muncitor necalificat în agricultură.
Cei interesaţi trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Dolj, mai ales că pe 15 februarie 2012 va avea loc o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol în Danemarca. „Sunt oferite circa 75 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea de căpşune, mazăre, zmeură şi alte fructe şi legume“, a precizat Aurora Tiribeja. Plata se face în funcţie de cantitatea culeasă, în medie 0,8 euro/kg (10-15 euro net/oră). La această bursă vor putea participa doar persoanele înştiinţate în acest sens de consilierii Eures. „În înştiinţare vor fi precizate detalii referitoare la selecţia ce va avea loc pe 15 februarie, locaţia şi programul bursei, precum şi actele ce trebuie aduse de candidat în ziua interviului“, a mai spus Aurora Tiribeja.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS