17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBugetul spitalelor care angajează personal redistribuit va fi majorat

Bugetul spitalelor care angajează personal redistribuit va fi majorat

Bugetul spitalelor şi serviciilor de ambulanţă care angajează personal redistribuit din cele 67 de unităţi sanitare propuse pentru reprofilare va fi suplimentat, dacă acestea, în urma preluării personalului, nu s-ar mai încadra în prevederea legală de 70% cheltuieli de personal.
Anunţul a fost făcut, joi, de ministrul sănătăţii, Cseke Attila, în cadrul unei videoconferinţe cu autorităţile locale sanitare şi de urgenţă din teritoriu.
Ministrul a precizat că au avut loc o serie de discuţii pe această temă şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
„Ministerul Sănătăţii a modificat legislaţia, astfel încât cererile personalului care se redistribuie pot fi depuse direct la sediile direcţiilor de sănătate publică, fără a se mai face liste la nivelul spitalelor“, a precizat Cseke.
Cu acelaşi prilej, ministrul sănătăţii a transmis un mesaj autorităţilor locale să stopeze internările în unităţile propuse pentru accesarea programului de dezvoltare a reţelei de persoane vârstnice sau pentru reprofilare în centre de permanenţă sau cabinete medicale de specialitate, pentru că, de la 1 aprilie, aceste unităţi nu mai beneficiază de contracte cu casele de asigurări de sănătate şi nu vor avea fondurile necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, în prezent, toţi pacienţii din 35 de unităţi sanitare au fost externaţi sau transferaţi în alte unităţi din judeţ, în funcţie de necesitate. În doar 11 judeţe există unele dificultăţi în transferul pacienţilor sau redistribuirea personalului, susţin cei din minister.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS