14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTopul firmelor doljene pe anul 2009

Topul firmelor doljene pe anul 2009

Companiile care s-au remarcat în plină criză, în 2009, vor fi premiate mâine de către Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Dolj. Anul trecut, judeţul a avut 373 de firme de top.  

Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Dolj organizează mâine, la restaurantul Europeca, o nouă gală „Topul firmelor 2009“, manifestare ajunsă la cea de-a XVII-a ediţie, informează organizatorii, printr-un comunicat de presă. Criteriile pe care Camera le-a avut în vedere la realizarea topului ţin atât de cifra de afaceri a companiilor şi de profitul realizat, cât şi de modul în care sunt utilizate resursele umane ale firmei în această perioadă dificilă din punct de vedere economic. „Urmând o metodologie unitară la nivelul camerelor de comerţ din România, care ia în calcul indicatorii economici ai anului precedent referitori la cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat, clasamentul «Topul firmelor 2009» reuneşte, în cadrul celor şase domenii de activitate şi cinci clase de mărime, 858 de companii dintre 3.317 operatori economici care au îndeplinit cumulativ criteriile“, a precizat preşedintele Camerei de Comerţ a Judeţului Dolj, Ioan Vigaru. Din păcate, în Dolj sunt puţine firme care se încadrează în condiţiile impuse pentru a participa la top: din 16.606 firme care au depus bilanţ, doar 3.317 s-au încadrat în cerinţele organizatorilor. Dintre acestea, numai câteva sute se regăsesc în top. Ioan Vigaru a spus că, dintr-un total de 16.606 firme care au depus bilanţ contabil aferent anului trecut, doar 20% au fost considerate eligibile şi numai 373 au urcat pe podium. Faţă de topul realizat în 2008, acum au îndeplinit condiţiile de eligibilitate cu 120 de firme mai puţin, dar numărul companiilor premiate este aproximativ la fel ca şi anul anterior, afirmă Ioan Vigaru.

Inovatorii vor fi premiaţi

În premieră, anul acesta se va decerna „Trofeul Creativităţii“ pentru acei oameni de afaceri care au avut „capacitate de inovare“, spun reprezentanţii Camerei de Comerţ a Judeţului Dolj, care au folosit informaţii de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. De asemenea, organizatorii evenimentul de mâine anunţă că în cadrul Galei „Topul firmelor 2009“ „vor fi premiate companiile locale care au avut o contribuţie majoră la dezvoltarea economică a judeţului Dolj, prin nivelul cifrei de afaceri realizate în anul 2009“. Potrivit preşedintelui instituţiei, firmele care participă la festivitatea de premiere au plătit 250 de lei către Cameră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII