11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoar 40 de finanţişti doljeni nu primesc stimulente

Doar 40 de finanţişti doljeni nu primesc stimulente

Oamenii Fiscului îşi aşteaptă banii de la Bucureşti. Printre cei care vor încasa stimulente pe luna august se numără şoferii şi femeile de serviciu.

Din cei 720 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, 40 nu vor primi stimulente pe luna august, a spus liderul de sindicat din instituţie, Mitiţă Tudor. Nu au fost excluşi de la împărţirea stimulentelor nici şoferii sau femeile de serviciu. „Nu primesc stimulente cei care au fost sancţionaţi, cei cu absenţe nemotivate, în conformitate cu criteriile venite de la Bucureşti“, a spus liderul sindical. Întrebat dacă pe lângă inspectorii fiscali vor primi stimulente şi şoferii, respectiv femeile de serviciu de la Fisc, Mitiţă Tudor a precizat: „Sigur că primesc şi şoferii, şi femeile de serviciu, pentru că şi ei au stat peste program. Ei de ce să nu primească?! Dacă au venit mărfuri confiscate, hârtie sau alte rechizite, cu ei le-am descărcat, că noi nu avem manipulanţi angajaţi. (…) Dar deocamdată nu s-au primit banii. Aşteptăm OK-ul de la Bucureşti“.
Directorul executiv al DGFP Dolj, Eugen Călinoiu, a precizat că repartizarea banilor ce urmează a fi primiţi sub formă de stimulente s-a făcut în conformitate cu recomandările de la Ministerul Finanţelor: „S-au respectat datele din protocolul încheiat între minister şi sindicate, iar comisia locală şi-a dat acceptul pentru cei care urmează să primească stimulente. Banii nu au venit, pentru că în acest moment listele sunt la Comisia de validare din minister“.

Stimulentul maxim: 2.000 de lei

Şeful Fiscului a confirmat faptul că pe liste sunt şi şoferi şi femei de serviciu care vor încasa stimulente şi a completat că vor primi bani „persoane de la toate departamentele din cadrul DGFP Dolj, mai puţin cei care au avut doar câteva zile lucrate în august“. Eugen Călinoiu a menţionat că suma maximă cuvenită finanţiştilor doljeni sub formă de stimulente este de aproximativ 2.000 de lei, pe luna august, iar minima este undeva în jurul a 200 de lei. Doljului i-a revenit un coeficient de 0,74, ceea ce înseamnă că stimulentele reprezintă 74% din fondul de salarii pe luna august. La calcule, însă, unii au primit mai puţin de 74%, iar alţii, care au avut rezultate mai bune, au primit mai mult. Liderul sindical Mitiţă Tudor susţine că la Dolj nu au fost probleme (de-a lungul timpului) cu modul de repartizare a stimulentelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII