11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNu au transmis ANFP noile organigrame

Nu au transmis ANFP noile organigrame

Şase primării şi Consiliul Judeţean Olt se află pe lista codaşilor în evidenţele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Potrivit statisticilor instituţiei, acestea nu au transmis noile organigrame de funcţionare, potrivit normelor statuate de OU nr. 63/2010, privind disponibilizările din administraţia publică.

Primarii din şase localităţi şi conducerea Consiliului Judeţean Olt nu s-au hotărât pe care dintre angajaţi să-i dea afară şi pe care să-i oprească.
Guvernul a decis, pe 30 iunie, prin Ordonanţa de Urgenţă 63, disponibilizarea a aproximativ 55.000 până la 60.000 de angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv aproximativ 54.000, vor fi concediaţi din administraţia locală, iar restul – din Ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii. Aproximativ 500 de angajaţi din administraţie îşi vor pierde locurile de muncă, susţin surse din cadrul Prefecturii Olt. Prin urmare, conducerile instituţiilor şi ale primăriilor trebuia să întocmească o nouă organigramă, care să cuprindă reducerile de posturi şi personal şi să o înainteze Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANAF) spre avizare. Procedura mai prevede că, după primirea avizului din partea ANAF, noile scheme de personal să fie aprobate în şedinţe de consiliu.

Procesul de avizare, în proporţie de 86% la Olt

Potrivit unui comunicat al ANAF, referitor la stadiul procesului de avizare demarat pe 19 iulie, până pe 5 august a fost acordat avizul pentru 97 de unităţi administrativ-teritoriale din Olt.
„La comisiile de avizare ANFP se află în lucru un număr de nouă documentaţii. Un număr de şapte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Olt nu au transmis către ANFP documentaţiile necesare avizării, acestea fiind Consiliul Judeţean, oraşul Potcoava şi comunele Gura Padinii, Izbiceni, Izvoarele, Sârbii-Măgura şi Tătuleşti. În prezent, în judeţul Olt, procesul de avizare se află definitivat în proporţie de 86%“, se precizează în comunicat.
        
Unii au fentat legea

Ca să scape de disponibilizările de personal, unele primării din judeţ au ales să fenteze legea. Metoda de operare-înfiinţare de societăţi comerciale şi transferarea angajaţilor în cadrul acestor unităţi care ar trebui să presteze servicii pentru primărie sau externalizarea serviciilor. Câteva dintre primăriile de oraş din Olt au descoperit chichiţele şi au pus în aplicare planul.
Ca să-şi scape angajaţii de disponibilizări, primarul din Piatra Olt, Tudor Udrescu, s-a gândit să înfiinţeze o societate comercială unde să transfere angajaţii care trebuia să fie daţi afară şi care vor executa lucrări pentru primărie şi vor fi plătiţi tot de aceasta. La Corabia, pentru a salva o parte dintre angajaţi, primarul Teodor Barbu a decis să externalizeze serviciile din cadrul primăriei. Primăria Slatina nu va fi prea mult afectată de disponibilizările din administraţie. În ultima perioadă s-au externalizat tot mai multe servicii din cadrul acesteia. Potrivit informaţiilor din interiorul primăriei, de aici vor fi daţi afară 77 de poliţişti comunitari. De la Primăria Caracal vor pleca acasă 39 de angajaţi şi se va desfiinţa Serviciul de Evidenţă Informatizată, susţine primarul Gheorghe Anghel. De la Prefectura Olt trebuia să plece 14 angajaţi. La CJ Olt va trebui să rămână 589 de angajaţi. Potrivit noii ordonanţe, la Serviciul Judeţean de Pază al CJ Olt vor rămâne 93 de angajaţi, iar 104 vor pleca acasă. La Balş, Scorniceşti şi Potcoava angajaţii din administraţie scapă de disponibilizări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS