15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCJ Dolj ţine de Direcţia de Pază

CJ Dolj ţine de Direcţia de Pază

În încercarea de a păstra cât mai mulţi angajaţi în cadrul propriei Direcţii de Pază, Consiliul Judeţean (CJ) Dolj acuză Ordonanţa Guvernului nr. 63 privind restructurarea posturilor în administraţia locală.
Deşi aparatul propriu al CJ Dolj a „scăpat“ de restructurarea posturilor în urma calculelor făcute de prefectură după publicarea OUG nr. 63, Direcţia de Pază din subordinea administraţiei judeţului ar trebui să concedieze angajaţi până ajunge la un număr maxim de 141 de posturi. Organigrama actuală a direcţiei prevede 306 funcţii, dintre care 50 sunt vacante. Prin urmare, conform calculelor guvernului din teritoriu, 115 oameni ar trebui trimişi în şomaj. „Este o măsură aberantă!“, a declarat vicepreşedintele responsabil de probleme economice din cadrul CJ Dolj, Dan Mogoş.
Acesta a explicat că personalul Direcţiei de Pază este împărţit în cei care se ocupă efectiv de paza obiectivelor aflate în proprietatea şi administrarea consiliului judeţean şi în cei responsabili de servicii publice. „Noi am făcut toate demersurile pentru ca această direcţie să fie împărţită, aşa cum este de fapt şi organizată, în pază şi acele 141 de posturi să rămână şi în direcţia de servicii publice. Aceasta să fie discutată separat. Este anormal ca, în condiţiile în care noi avem nevoie de acele servicii publice, să fim obligaţi să disponibilizăm oameni“, a afirmat Mogoş. „Aceste măsuri au fost luate pornind de la premisa că se face o reducere a cheltuielilor. Este aberant. Concomitent cu această concediere colectivă, când statul trebuie să plătească ajutor de şomaj, va trebui ca noi să ieşim pe piaţa liberă, de unde să cumpărăm mai scump aceleaşi servicii pe care le făceau oamenii care ar trebui concediaţi. Dacă asta înţelege guvernul prin reducerea cheltuielilor, noi avem o viziune puţin diferită. Considerăm că este o creştere a cheltuielilor“, a mai spus vicepreşedintele CJ Dolj.
Acesta a adăugat că administraţia judeţului a solicitat Prefecturii Dolj să precizeze dacă disponibilizările se referă la Direcţia de Pază în ansamblu, ori doar la segmentul de personal responsabil cu siguranţa obiectivelor. „Din câte ştim, prefectura a solicitat, la rândul său, un răspuns de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Aşteptăm şi, după ce vom primi răspuns, vom vedea ce este de făcut“, a mai spus reprezentantul CJ Dolj. Întrebat dacă s-a luat în considerare deschiderea unei acţiuni în instanţă împotriva restructurării anunţate, Mogoş a răspuns că „la ora actuală, sunt mai multe variante luate în calcul. După ce o să vedem cu cât personal rămânem o să ştim ce avem de făcut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU