10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriReduceri de cheltuieli de până la 50 la sută la CJ Gorj

Reduceri de cheltuieli de până la 50 la sută la CJ Gorj

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a realizat reduceri de cheltuieli materiale de până la 50%, de la începutul anului şi până în prezent. Comparativ cu perioada ianuarie – mai 2009, în acelaşi interval aferent anului în curs, consiliul judeţean a redus la jumătate cheltuielile la carburanţi şi cu 40% cheltuielile la telefoane.

Consiliul Judeţean Gorj a redus în ultimele luni cheltuielile cu telefoanele şi carburanţii, pe fondul crizei economice şi al lipsei resurselor financiare. Măsurile de economisire a banilor destinaţi cheltuielilor materiale au fost aplicate pentru a evita o situaţie de blocaj financiar la nivelul instituţiei, dar şi pentru că au existat domenii de activitate unde se poate funcţiona şi cu bani mai puţini. Potrivit unei situaţii centralizate la nivelul consiliului judeţean, în perioada ianuarie – mai 2009, faţă de ianuarie – mai 2010, cheltuielile cu bunuri şi servicii au scăzut cu 36%, de la 568.631 la 361.172 de lei. Cheltuielile pentru încălzit şi iluminat au scăzut şi ele cu 12%, iar pentru carburanţi a fost utilizată suma de 25.000 de lei, faţă de 50.000 de lei anul trecut. Facturile la telefoane au scăzut, de asemenea, cu 40%, de la 124.912 la 73.707 lei. Reduceri s-au făcut şi la capitolul „Cheltuieli materiale de altă natură“, scăderea fiind de 50%.

La protocol, scădere de cinci procente

Cheltuielile cu protocolul pentru delegaţiile care au vizitat judeţul sau pentru alte tipuri de activităţi au rămas aproximativ aceleaşi, scăderea fiind de doar 5%. Până la sfârşitul anului, şefii Consiliului Judeţean Gorj şi-au propus reduceri de cheltuieli între 10 şi 40%. „Vrem să continuăm acest tip de reduceri acolo unde se poate. Vom mai reduce în semestrul al II-lea cu încă 10% cheltuielile pentru carburanţi şi cu încă 40% facturile la telefoane. Din păcate, nu putem să modificăm contractele pentru apă, canal, încălzit şi iluminat, întrucât clauzele sunt ferme şi nu pot fi renegociate momentan. Vrem să mai aplicăm o reducere de 20% şi la cheltuielile de protocol, de la 12.259, cât sunt în prezent, la 9.800. Sunt măsuri pe care le-am luat şi putem să ne desfăşurăm în condiţii normale activitatea, chiar dacă am aplicat aceste reduceri şi vom continua cu ele până la sfârşitul anului. La telefoane, de exemplu, putem să fim mai tranşanţi şi să nu sunăm de trei ori pentru aceeaşi problemă, ci putem rezolva foarte multe lucruri, atacând frontal problemele. Nu aveam cum să nu reducem din cheltuieli când ştim foarte bine de ce bani dispunem“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS