21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoljul navighează cu 3G de la Vodafone

Doljul navighează cu 3G de la Vodafone

La cinci ani de la lansarea serviciilor 3G în premieră în România, Vodafone a anunţat ieri, la Craiova, lansarea primei reţele naţionale de internet 3G în frecvenţă de 900 MHz.
„Suntem primul operator din Europa care a extins acoperirea reţelei 3G la nivel naţional, folosind tehnologia UMTS în frecvenţă 900 MHz“, a declarat Viorel Taşcău, regional EBU. Acesta a atras atenţia asupra faptului că Vodafone este primul operator din România care oferă acoperire naţională pentru serviciile de internet mobil de mare viteză, inclusiv în multe zone din ţară unde nu există alte soluţii de acces la internet.
„Avem cea mai mare acoperire de internet mobil, pentru 90% din populaţia României, în 12.158 de localităţi cu viteză de până la 7,2 Mbps“, a adăugat Viorel Taşcău. În plus, în 16 oraşe (Craiova nu este încă printre ele) şi în zonele turistice din România, operatorul oferă servicii de date mobile la viteze de până la 21,6 Mbps.
„În Dolj, înainte de lansarea serviciilor 3G în bandă de 900 MHz, de viteză de până la 7,2 Mbs beneficiau doar utilizatorii din Craiova şi jurul său. Acum, acoperim tot judeţul, până aproape de Dunăre (acoperirea nu este de 100% din cauza faptului că nu este încă pus la punct felul în care interferăm cu Bulgaria)“, a mai spus Viorel Taşcău.

Servicii noi oferite clienţilor

În plus, Vodafone România şi-a extins portofoliul de internet mobil cu servicii prepaid care se adresează utilizatorilor ocazionali ai serviciilor de internet mobil, cum sunt tinerii cu mobilitate mare şi nevoi flexibile de acces la internet şi cei care călătoresc în ţară pentru perioade limitate de timp.
„Chiar dacă aveţi o soluţie de internet acasă, vă oferim posibilitatea să aveţi internet când plecaţi de acasă, la viteze de până la 7,2 Mbps. Pentru prima oară, utilizatorii care preferă să nu încheie un abonament sau cei cu nevoi punctuale de internet mobil pot să aleagă Cartela Internet Vodafone, fără contract, cu acces instant“, a precizat George Soare, regional CBU, care a explicat că aceasta este disponibilă utilizatorilor în două variante – pachete cu cartela reîncărcabilă şi pachete cu cartela reîncărcabilă şi modem USB.
Vodafone a extins beneficiile noilor dezvoltări de reţea către „Parteneriatul pentru Viaţă“ cu SMURD. În perioada următoare, Ambulanţele SMURD vor putea să transmită către dispeceratul central şi spitalele de urgenţă, pe lângă parametrii medicali, şi imagini video ale pacientului, care să faciliteze diagnosticarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII