14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSubvenţia la căldură întârzie

Subvenţia la căldură întârzie

În Craiova, subvenţia la căldură întârzie, deşi, din punct de vedere calendaristic, iarna s-a încheiat. Defavorizaţi sunt localnicii care îşi încălzesc locuinţele cu lemne, cărbuni şi combustibil petrolier, faţă de cei care folosesc gaze naturale sau energie termică. Cei dintâi au primit sumele de bani alocate de stat doar pentru luna noiembrie 2009 şi pentru 15 zile din decembrie. Sumele repartizate pentru lunile ianuarie, februarie şi martie nu au ajuns nici până în prezent în conturile Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Dolj, de unde sunt transferaţi primăriei şi livraţi populaţiei prin Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Craiova. „Până în prezent, beneficiarii de subvenţii care îşi încălzesc locuinţele cu lemne au primit sumele aferente lunii noiembrie 2009 şi pentru jumătate din luna decembrie. În funcţie de cum vor veni banii de la Ministerul Finanţelor, respectiv de la Agenţia pentru Prestaţii Sociale, primăria îi va distribui către populaţie. Sunt stabilite ca zile de plăţi datele de 22 şi 24 martie“, a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.
Sperând că banii vor ajunge până la data stabilită, Rodica Ţenea, directoarea DAPS Craiova, crede că sumele repartizate vor acoperi luna ianuarie 2010 şi restanţa din decembrie 2009.
În schimb, directoarea Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Dolj, Daniela Dobrin, susţine că listele cu beneficiarii au fost trimise către ministerul de resort, iar banii vor sosi până la data la care sunt stabilite plăţile. Şi că nu există întârziere, atâta timp cât oamenii nu au primit în întregime nici banii pentru anul trecut.
Craiovenii care îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale şi energie termică au regăsit în factura pe luna ianuarie la căldură compensări cuprinse între 10% şi 100% din valoarea acesteia, în funcţie de venitul obţinut pe membru de familie. „În ultima factură, cea pe luna ianuarie, s-au regăsit şi subvenţiile locatarilor care beneficiază de aceste drepturi. În acest caz, banii ajung în conturile Regiei de Termoficare, care operează compensarea direct în factură, nu primesc oamenii sumele de bani respective“, a precizat Dan Remus, preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari Dolj. Adică, abonaţii furnizorului de gaz şi agent termic din Craiova au beneficiat de subvenţii şi pentru prima lună a anului 2010.
Ultimele plăţi în Craiova au fost făcute pe 21 ianuarie 2010, pentru 1.535 de beneficiari care îşi încălzesc locuinţele cu lemne. Sumele pentru luna noiembrie şi jumătate din luna decembrie 2009 s-au ridicat la 56.296 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS