11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStudenţii străini copiază liniştiţi

Studenţii străini copiază liniştiţi

Conducerea universităţii din Sevilla a aprobat o hotărâre prin care studenţilor li s-a dat dreptul să copieze în linişte la examene. Profesorii nu vor mai avea voie să îi scoată pe studenţi din examen sau să le ia lucrarea, dacă îi prind „inspirându-se“ din diverse surse, relatează publicaţia spaniolă El Mundo.
Profesorii vor fi obligaţi ca, atunci când văd că un student copiază, să aştepte ca acesta să termine lucrarea şi să semnaleze cazul unei comisii speciale, formate din trei profesori şi trei studenţi, care va analiza situaţia şi va decide dacă studentul a copiat sau nu. Profesorii vor avea dreptul să confişte orice material care ar fi folosit la copiat, precum fiţuicile. Studenţii vor putea fi daţi afară din examen numai în cazul în care „au o conduită care afectează desfăşurarea normală a examenului, în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi studenţi“.
În schimb, profesorii români cred că sistemul actual de evaluare a elevilor nu este bun, nereflectând nivelul real de pregătire, iar 40% din aceştia au recunoscut că sunt subiectivi în momentul în care acordă o notă, potrivit unui studiu realizat de didactic.ro şi Intuitex. Tocmai de aceea, 40 de procente din profesori spun că ar fi mai bine să se revină la vechiul sistem de notare, renunţându-se la calificative. Trei din zece profesori au declarat că nu lasă niciodată elevii corigenţi, iar jumătate au recunoscut că sunt indulgenţi când dau note. În schimb, psihologii sunt de părere că sistemul de calificative este mai bun pentru elevi decât cel cu note, fiind mai relaxant.
În străinătate există mai multe sisteme de notare, cel mai cunoscut fiind cel american, în care elevii primesc litere de la A la D (de promovare), iar cei care „pică“ F, U, N, E, I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII