12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLocuitorii din Motru speră că partidele îi scapă de datorii

Locuitorii din Motru speră că partidele îi scapă de datorii

Localnicii din Motru nu îşi achită datoriile la întreţinere, deşi primesc periodic somaţii din partea furnizorului de apă şi căldură SC Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA), care pregăteşte un program de debranşare a debitorilor.

Salariaţii UATAA Motru încearcă în zadar să recupereze banii de la asociaţiile de proprietari din oraş. Deşi de la 1 noiembrie a început furnizarea agentului termic pentru cele 6.450 de apartamente din municipiu, încasările sunt mai mici decât înainte ca oamenii să aibă caloriferele calde în case. Mai mulţi administratori de asociaţii şi angajaţi ai UATAA au mers din casă în casă pentru a-i convinge pe cetăţeni să îşi achite debitele, dar s-au întors la sediul furnizorului de agent termic tot cu mâna goală. Potrivit directorului Ilie Schinteie, campania electorală şi apropierea alegerilor prezidenţiale au contribuit la situaţia încasărilor UATAA. Unul dintre motivele invocate de cetăţeni pentru a nu-şi achita datoriile la întreţinere ar fi şi speranţa ca unul dintre principalele partide reprezentate în parlament să le plătească toate restanţele.

Campanie de convingere

Directorul Ilie Schinteie a spus că angajaţii săi încearcă să îi convingă pe beneficiari să îşi plătească datoriile. „Este o situaţie la care nu ne aşteptam. Sunt foarte mulţi proprietari de apartamente din Motru care speră că cineva de la un partid sau altul le va plăti integral factura la întreţinere. Nu ştim de unde apar aceste informaţii, dar lumea trebuie să achite ceea ce s-a consumat. Stăm foarte prost la capitolul încasări. Abia avem cu ce să cumpărăm păcură, iar cărbunele îl primim pe datorie. Avem deja de plătit 400.000 de lei numai pentru lignitul consumat în noiembrie, iar la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia mai avem de achitat o restanţă de opt milioane de lei. Depindem de aceste încasări, iar cetăţenii din Motru trebuie să înţeleagă faptul că nici unul dintre partidele PD-L, PSD sau PNL nu le va achita factura la căldură. Reprezentanţii Asociaţiei numărul 3 au spus că nu pot să convingă pe nimeni să plătească, întrucât oamenii sunt siguri că vor scăpa de datorii în campania electorală. În curând, vom începe debranşările“, a declarat Ilie Schinteie. În prezent, cele 17 asociaţii de proprietari din Motru au datorii de 9,6 milioane de lei către UATAA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII