14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPe 22 noiembrie, votăm pe buletine colorate

Pe 22 noiembrie, votăm pe buletine colorate

Mai-marii administraţiei judeţene din Dolj au anunţat ieri că, pe 22 noiembrie, cu ocazia primului tur de scrutin la prezidenţiale şi a referendumului, electoratul va primi trei buletine de vot: unul pentru alegerea preşedintelui, unul de culoare neagră pentru una din întrebările de la referendum şi alt buletin de culoare albastră pentru cea de-a doua întrebare. În secţii vor exista trei urne, câte una pentru fiecare tip de buletin de vot, însă introducerea unuia dintre buletine în urna greşită nu înseamnă că votul este anulat.
Trebuie să ştiţi că, pentru primirea celor trei buletine de vot, sunt necesare două semnături, una pentru prezidenţiale şi a doua pentru referendum. Cetăţenii au dreptul să aleagă dacă votează doar la prezidenţiale sau doar la referendum. În cazul în care un alegător optează numai pentru una din cele două posibilităţi, depune o singură semnătură, iar peste căsuţa din tabel ce corespunde celei de-a doua opţiuni se trage o linie pentru anulare. Numai că, dacă aţi optat doar pentru alegerile prezidenţiale, spre exemplu, vi se interzice să reveniţi la secţia de votare sau să mergeţi la altă secţie pentru a vota la referendum.
În secţiile obişnuite va exista, potrivit prefectului de Dolj, Eugen Georgescu, şi o urnă mobilă, spre deosebire de secţiile speciale, unde vor fi numai cele trei urne de vot menţionate anterior. Cei care vor vota în secţiile speciale vor fi obligaţi să completeze şi să semneze o declaraţie pe propria răspundere că nu au mai votat. Tot în secţiile speciale, reprezentanţilor partidelor politice li s-a dat voie să înregistreze cu orice mijloc tehnic de filmat sau fotografiat tabelele cu persoanele care au votat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII