14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCălinoiu şi patru primari au lăsat criza pentru Bruxelles

Călinoiu şi patru primari au lăsat criza pentru Bruxelles

În ciuda crizei economice care a afectat grav bugetele instituţiilor publice, şeful Consiliului Judeţean Gorj a plecat la Bruxelles în fruntea unei delegaţii de 17 persoane, din care fac parte şi şase funcţionari şi patru primari.

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a deplasat la Bruxelles, cu ocazia „Open Days – Săptămâna Europeană a Regiunilor şi Oraşelor“, o delegaţie de 17 persoane. Instituţia condusă de Ion Călinoiu participă pentru al treilea an consecutiv la manifestările care oferă o posibilitate extinsă de comunicare între reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii diferite de nivel european, naţional, regional, local, oficiali ai instituţiilor europene, oameni de afaceri, jurnalişti. Ca în fiecare an, evenimentul este organizat de Comisia Europeană, Comitetul Regiunilor şi Directoratul General pentru Politici Regionale. Delegaţia din Gorj este destul de consistentă, în ciuda crizei economice, numărând 17 persoane, inclusiv preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu. Din grupul deplasat la Bruxelles mai fac parte şase funcţionari publici, patru primari, trei reprezentanţi ai mediului de afaceri şi doi jurnalişti locali. Primarii care şi-au lăsat treburile şi au plecat la „Open Days“ sunt din Turceni, Fărcăşeşti, Dragoteşti şi Drăguţeşti.

Cine plăteşte?

Costul aproximativ al deplasării se apropie de 10.000 de euro, incluzând şi banii plătiţi de oamenii de afaceri, care şi-au achitat singuri excursia la Bruxelles. Pentru cei doi jurnalişti, cheltuielile de transport şi cazare au fost asigurate de Comitetul Regiunilor. „Cazarea costă aproximativ 125 de euro de persoană, în cameră dublă, iar biletul de avion, 250 de euro de persoană. Costurile sunt suportate de fiecare instituţie – consiliu judeţean, primării, agenţi economici, iar pentru ziarişti costurile sunt suportate de Comitetul Regiunilor. Consiliul Judeţean Gorj este înscris în cadrul parteneriatului regional Regiunile 20/20/20 împotriva schimbărilor climatice, alături de alte nouă regiuni, respectiv: Lazio (Italia), Marche (Italia), municipalitatea Halandri (Grecia), Ungaria de Nord (Ungaria), Silezia (Polonia), Sud-Est Bulgaria (Bulgaria), Toscana (Italia), Umbria (Italia), Yorkshire şi Humber (Marea Britanie), având ca temă «Teritoriile şi schimbarea climatică: calea europeană».
În ceea ce priveşte The Meeting Place, Consiliul Judeţean Gorj participă alături de Eurisy şi Adunarea Regiunilor Europene (ARE), adunare al cărei membru este încă din anul 2005, cu organizarea unui workshop în cadrul tematicii generale a Open Days – «Restabilirea creşterii: inovarea în regiunile şi oraşele europene»“, a declarat Adina Andriţoiu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Gorj. Ultima zi a manifestărilor este 8 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU