9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSunteţi gata de schimbare?

Sunteţi gata de schimbare?

Mai mult de jumătate dintre participanţii la un sondaj BestJobs declară că îşi schimbă frecvent locul de muncă, 15% dintre ei transferându-se la un nou job odată la doi ani.

Oricare ar fi motivele care generează schimbarea – insatisfacţii profesionale, o nouă provocare, atmosferă neprietenoasă, salariu mic, conflicte etc. -, realitatea este că schimbarea face bine, deoarece stimulează şi distrage de la rutina zilnică şi „cutumele“ companiei în care angajatul a muncit o perioadă. Dacă puneţi la cale o schimbare, trebuie să fiţi conştienţi de riscul asumat. Deşi nu există metode universal valabile pentru diminuarea riscurilor şi atenuarea şocului schimbării, deoarece sunt prea multe variabile individuale în joc, luaţi în considerare unele sfaturi.
– Nu acţionaţi din impuls: nu e deloc raţional să luaţi decizia de schimbare a locului de muncă după o ceartă cu şeful sau cu un coleg.
– Amintiţi-vă care a fost punctul de plecare în cariera dumneavoastră, ce competenţe şi ce studii aveţi. Alegerea care vă va aduce într-o nouă poziţie trebuie să fie cântărită în linişte şi calm şi gândită astfel încât fiecare schimbare să reprezinte o ocazie de creştere profesională şi personală. Dacă vă grăbiţi, s-ar putea să treceţi cu vederea detalii importante, mai ales în evaluarea noii realităţi spre care vă îndreptaţi.
– Schimbaţi-vă jobul dacă sunteţi convins că aţi ajuns în vârf şi nu mai puteţi evolua în poziţia actuală (pentru angajaţii experimentaţi) sau dacă nu mai aveţi nimic de învăţat la jobul actual (pentru cei mai tineri).
– Încercaţi să luaţi decizia după ce examinaţi mai multe oferte, astfel încât să aveţi o imagine de ansamblu asupra mediului de muncă şi a „valorii de piaţă“ a competenţelor dumneavoastră.
– Fiţi hotărât! Odată examinate opţiunile existente, nu fiţi indecis: alegerea este una singură şi trebuie să fie cea justă.
O idee bună este să puneţi în balanţă motivele pentru care vreţi să părăsiţi actualul loc de muncă şi potenţialele greutăţi şi probleme care vin odată cu schimbarea.
În prezent, tendinţa angajaţilor e de a fi flexibili şi cu viziuni tot mai ample în domeniul în care activează, acumulând competenţe diferite la fiecare job şi devenind, în timp, mult mai „vandabili“. Posibilitatea de a observa noi situaţii în cadrul unor joburi diferite stimulează capacitatea de adaptare, curiozitatea şi pasiunea pentru muncă, făcându-vă să trăiţi fiecare provocare cu entuziasm, şi nu cu teama de faliment. Schimbarea nu e sinonimă cu instabilitatea, ci cu deschiderea spre lumea joburilor şi evoluţia sa. La mare căutare e disponibilitatea de a încerca lucruri noi, nu de a rămâne legat de o firmă.
Trainingurile de perfecţionare continuă sunt extrem de importante, profitaţi de orice oportunitate care vi se oferă pentru a afla ultimele tendinţe pe piaţa muncii, noutăţile la nivel mondial ale jobului.

www.BestJobs.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS