18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMotive care vă fac să renunţaţi la job

Motive care vă fac să renunţaţi la job

Oricât de mult v-ar plăcea ceea ce faceţi sau oricât de teamă v-ar fi de un nou început, atunci când la locul de muncă există probleme greu de remediat, ar trebui să vă gândiţi la o schimbare.

Desprinderea de vechiul loc de muncă este pentru multe persoane destul de dificilă. Totuşi, există situaţii în care specialiştii în resurse umane vă sfătuiesc să faceţi acest pas. Unul dintre momentele invocate de humanresources.about.com este atunci când compania se confruntă cu o spirală descendentă – pierde clienţi, bani şi apar zvonuri cu privire la un eventual faliment. Alt motiv extrem de puternic este şi relaţia pe care o aveţi cu şefii. „Poate că aţi pierdut prea multe zile de muncă sau managerul acţionează ca o persoană nedemnă de încredere. Indiferent care este motivul, dacă vă aflaţi în relaţii extrem de încordate, relaţia este iremediabil distrusă“, notează specialiştii în resurse umane de la humanresources.about.com, care vă sfătuiesc ca în acest caz să vă faceţi un plan şi să încercaţi să vă găsiţi alt loc de muncă înainte de a fi prea târziu. Acest sfat trebuie urmat şi în cazul în care situaţia de viaţă s-a schimbat (v-aţi căsătorit, aveţi un copil), iar salariul actual şi beneficiile primite de la serviciu nu mai acoperă nevoile dumneavoastră.

„Aveţi în vedere şi semnele de epuizare“

Alt motiv suficient de bun pentru schimbarea locului de muncă este reprezentat de contradicţia dintre valorile dumneavoastră şi cele corporatiste. „Poate că firma este egalitară, iar dumneavoastră cereţi alocarea diferenţiată a locurilor de parcare sau poate că societatea la care lucraţi face sondaje de opinie cu privire la satisfacţia la locul de muncă, dar le consideraţi o pierdere de timp. Indiferent unde se produce ruperea, aceasta va distruge atitudinea dumneavoastră la locul de muncă“, avertizează specialiştii. Dacă vă aflaţi în această situaţie sau, dacă aţi încetat să vă mai simţiţi bine la locul de muncă, este timpul să vă găsiţi o nouă slujbă.
În acest sens, foarte importantă este şi relaţia cu colegii. Dacă nu se mai poate lucra în echipă, iar colaborările sunt esenţiale în munca pe care o prestaţi, plecaţi fără să vă uitaţi înapoi. „Aveţi în vedere şi semnele de epuizare (nivelul de stres este atât de mare la locul de muncă încât vă afectează sănătatea şi relaţiile cu prietenii şi familia), iar în cazul în care acestea nu pot fi vindecate, mergeţi mai departe“, vă sfătuiesc cei de la humanresources.about.com, care afirmă că alte motive suficiente pentru a vă căuta alt job sunt nevoia de o responsabilitate mai mare, precum şi lipsa/limitarea unor oportunităţi de avansare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII