19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPoliţişti trimişi pe teren cu autobuzul

Poliţişti trimişi pe teren cu autobuzul

La Prefectura Dolj, banii pentru salarii abia ajung până la sfârşitul anului, dar fără sporuri, în schimb cota de combustibil pe tot anul s-a terminat deja la unele unităţi din sub-ordine.

Criza financiară se face simţită şi la Prefectura Dolj. Banii abia ajung, iar demersurile pentru rectificarea bugetului nu s-au soldat cu nici un rezultat.
„În condiţiile actualei crize financiare, nici prefectura nu stă prea bine cu finanţele. Sunt probleme pe toate capitolele bugetare, şi la salarii, şi la cheltuieli materiale. Am făcut demersuri pentru suplimentarea sumelor alocate, dar nu ni s-a răspuns afirmativ la nici unul dintre acestea“, a declarat ieri prefectul de Dolj, Florin Stancu.

Salarii fără nici un spor

Neprimind nici un semn cu privire la o eventuală rectificare bugetară, conducerea prefecturii a început să taie din sporuri, în aşa fel încât să ajungă banii până la sfârşitul anului. „În privinţa salariilor, suntem foarte aproape de a avea asigurate fondurile până la sfârşitul anului, atât în ceea ce priveşte personalul prefecturii, cât şi în ceea ce priveşte personalul celor două servicii publice comunitare din subordine, dar numai pentru salariile de încadrare, fără sporul de vechime şi toate celelalte sporuri care ar trebui plătite“, a explicat prefectul.
În ceea ce priveşte sporurile, acestea au început să dispară, unul câte unul, de pe fluturaşii de salariu ai angajaţilor Prefecturii Dolj, fie că e vorba de sporul pentru condiţii deosebite, sporul de calculator şi radiaţii, ori sporul de dispozitiv. Ultimul spor eliminat a fost cel pentru condiţii deosebite, pe care poliţiştii din cele două servicii publice subordonate prefecturii – e vorba de Paşapoarte şi de Înmatriculări şi Permise Auto – nu-l mai primesc din această lună. Colegii lor din cadrul Prefecturii Dolj oricum nu-l mai primeau din luna martie.
„Desigur, aceste cheltuieli vor fi evidenţiate distinct în contabilitate şi, în momentul în care vor exista resurse, vor fi plătite retroactiv“, a promis ieri prefectul Florin Stancu, recunoscând că „salariile funcţionarilor din Prefectura Dolj au scăzut în acest an cu circa 10-15%“.

Cazare şi deplasare pe banii angajatului

În privinţa fondurilor pentru cheltuieli materiale, situaţia e şi mai grea. „Folosim bugetul personal, astfel încât să nu blocăm activitatea instituţiei. Spre exemplu, în situaţia deplasărilor nu mai există fonduri pentru asigurarea cazării, astfel încât cazarea se face pe banii angajatului“, a spus prefectul.
Cele mai mari probleme financiare le au poliţiştii care activează la cele două servicii descentralizate din subordinea Prefecturii Dolj. Aceştia au ajuns în situaţia de a se deplasa cu maşina personală ori chiar cu autobuzul, atunci când au nevoie să ajungă, spre exemplu, la vreo persoană căreia trebuie să-i ridice paşaportul, atunci când magistraţii au dispus obligarea respectivului de a nu părăsi localitatea sau ţara.
„Serviciile publice comunitare de Paşapoarte şi de Permise şi-au terminat banii pentru combustibil de aproximativ o lună şi jumătate. Prefectura încă mai are bani de combustibil, pentru o lună-două, aşa că îi mai ajutăm şi cu autovehiculele din dotarea noastră pentru câte o deplasare mai lungă. Deplasările mai scurte le efectuează însă din bugetele personale, fie cu mijloacele de transport în comun, fie cu autoturismele proprietate personală“, a menţionat prefectul de Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII