11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSe caută sprijin în implementarea proiectelor de e-guvernare

Se caută sprijin în implementarea proiectelor de e-guvernare

Proiectele care vor fi propuse luna viitoare au o valoare de 142 de milioane de lei. Gabriel Sandu vrea ca banii alocaţi de UE până în 2013 să fie cheltuiţi până la finalul acestui an.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) va lansa, în luna septembrie, un apel de proiecte în valoare de 142 de milioane de lei pentru susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii de broadband, acolo unde este necesar, a comunicat MCSI.
Apelul de proiecte este pentru operaţiunea 3.2.1 „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar“ din Domeniul Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice“, Axa III „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public“. „Scopul nostru este acela de a accesa, în cel mai scurt timp, dacă este posibil chiar până la sfârşitul anului 2009, întreaga sumă de 383 de milioane de euro alocată de Uniunea Europeană până în 2013“, precizează ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Gabriel Sandu.

În linie cu strategia de relansare economică a lui Emil Boc

MCSI precizează că acest demers se încadrează în strategia de dezvoltare economică a premierului Emil Boc, prin care se doreşte repornirea economică, şi anume infrastructură şi absorbţia de fonduri comunitare. „România are acum şansa de a spera la o creştere economică, de a opri căderea economică generată de criză şi de a reporni motoarele economiei prin cel puţin două domenii majore: domeniul infrastructurii şi cel al absorbţiei fondurilor comunitare, care sunt priorităţi majore“, afirmă premierul Emil Boc.
POS CCE presupune creşterea productivităţii întreprinderilor româneşti, cu asigurarea principiilor dezvoltării durabile şi reducerea decalajelor faţă de productivitatea la nivelul Uniunii Europene, astfel încât România să atingă, până în anul 2015, un nivel de aproximativ 55% din valoarea medie a productivităţii Uniunii Europene.
Obiectivul specific al Domeniului Major de Intervenţie 2 este de a pune la dispoziţie serviciile administrative prin mijloace electronice, atât pentru utilizatori (cetăţeni şi mediul de afaceri), cât şi pentru administraţia publică.
Operaţiunea 3.2.1 are două obiective principale care trebuie îndeplinite simultan: furnizarea de servicii publice on line către cetăţeni/mediul de afaceri/administraţie publică şi eficientizarea activităţilor interne ale instituţiei publice.

Sandu: Personalul disponibilizat care are dreptul de a primi plăţi compensatori le va primi

Ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Gabriel Sandu, a declarat că, în prezent, la MCSI se face o analiză a personalului, în urma căreia o să se ştie cu exactitate numărul persoanelor care vor primi compensaţii, valoarea compensaţiilor, precum şi atribuţiile celor 370 care vor rămâne. „Dintre cele 314 posturi restructurate, cine va avea drept să primească plăţi compensatorii va primi, cine nu, nu. În prezent, facem o analiză, să vedem exact situaţia, atât a personalului, a posturilor care vor rămâne vacante, cât şi a proiectelor noastre. Cred că marţi (astăzi – n.r.) vom avea o situaţie exactă şi vom putea da mai multe amănunte, legate de cei care vor pleca şi de compensaţiile pe care le vor primi, precum şi despre persoanele care se pot pensiona. Aşa o să ştim şi cine va ocupa cele 370 de posturi rămase, care le vor fi atribuţiile şi ce salarii vor primi“, a declarat Gabriel Sandu, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS