19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOri vă schimbaţi serviciul după şapte ani, ori promovaţi

Ori vă schimbaţi serviciul după şapte ani, ori promovaţi

Vremea în care oamenii se pensionau de la acelaşi loc de muncă obţinut în tinereţe a apus. Acum, joburile se schimbă des, mai ales în cazul persoanelor de până în 35 de ani, care doresc o poziţionare cât mai bună în ierarhia companiei şi dezvoltarea carierei.

Specialiştii Myjob.ro spun că şapte ani la acelaşi job duc la plafonare şi la riscul de a vă găsi mai greu alt loc de muncă. Este aceasta o pledoarie pentru schimbarea la câţiva ani a postului? Nu neapărat, mai ales dacă analizăm ce înseamnă „acelaşi job“. A lucra în aceeaşi companie mai mulţi ani nu presupune neapărat păstrarea aceleiaşi poziţii în ierarhie. Recrutorii privesc critic şapte ani pentru aceeaşi poziţie la acelaşi angajator întrucât reprezintă un semn de neimplicare şi dorinţă slabă de promovare. Dezvoltarea carierei nu înseamnă slalom printre locuri de muncă, ci adăugarea de noi aptitudini şi, implicit, noi responsabilităţi.

Şapte ani, aceleaşi sarcini

Dacă mergeţi zi de zi la muncă şi aveţi aceleaşi lucruri de făcut, plafonarea este inevitabilă. Nu vreţi să vă schimbaţi angajatorul, deci trebuie să luaţi alte măsuri utile pentru cariera dumneavoastră. Încercaţi să urmaţi nişte cursuri conexe, pentru a vă asuma noi responsabilităţi. Apoi, dezvoltaţi-vă reţeaua de contacte profesionale pentru a vă deschide orizonturi noi. Fiţi mereu la curent cu noutăţile din domeniu şi adaptaţi-vă munca la cerinţele de ultimă oră. Nu vă plafonaţi, implicaţi-vă în cât mai multe proiecte care să vă permită dezvoltarea profesională. Faceţi evaluări periodice, pe baza cărora să puteţi solicita promovarea. Puteţi fi foarte bun în ceea ce faceţi, să vă placă astfel munca dumneavoastră şi să rămâneţi fidel companiei. Încercaţi însă diverse poziţii ierarhice. Spre exemplu, după o anumită vârstă vă va fi greu să mai executaţi sarcini pentru care nu mai aveţi entuziasm, veţi putea mai degrabă să vă orientaţi către coordonarea unei echipe.

Promovarea în cadrul aceleiaşi companii

După câţiva ani în aceeaşi poziţie, promovarea este firească, mai ales dacă aţi dat dovadă de implicare şi v-aţi dezvoltat noi abilităţi. Un angajator serios vă va oferi, pe parcursul carierei, diverse training-uri, prin care puteţi justifica ulterior promovarea. Atunci când vreţi să vă schimbaţi locul de muncă, iar în CV-ul dumneavoastră este menţionat un singur post în ultimii zece ani, recrutorul se va întreba care sunt motivele acestei stagnări. Şi, de cele mai multe ori, presupunerile vor fi legate de lipsa dumneavoastră de implicare şi mai puţin de indisponibilitatea angajatorului. În plus, este posibil să nu vă mai cheme la interviu pentru a afla adevăratul motiv, ci, pur şi simplu, să vă respingă CV-ul.
Multe dintre CV-urile celor trecuţi de 45 de ani conţin astfel de joburi „statice“, motiv pentru care sunt respinse pentru interviul de angajare. Soluţia o reprezintă îmbunătăţirile permanente pe care le puteţi aduce carierei dumneavoastră: cursuri, noi aptitudini practice, schimburi de experienţă, promovare în cadrul companiei.
Dacă sunteţi o persoană cu peste zece ani de experienţă şi vreţi să evitaţi eticheta de plafonare, redactaţi-vă un curriculum vitae care să reflecte progresul în carieră, chiar dacă acesta s-a efectuat la acelaşi loc de muncă. Puneţi accentul pe relevanţă şi nu neapărat pe experienţa îndelungată.

Sursa: www.Myjob.ro

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU