11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriThe Stig de la Top Gear este Michael Schumacher

The Stig de la Top Gear este Michael Schumacher

http:http://www.youtube.com/watch?v=ifrtlC4NTys
Producătorii emisiunii Top Gear au făcut o surpriză fanilor în primul episod al noii serii şi au dezvăluit identitatea personajului supranumit The Stig, faimosul pilot de teste al show-ului: Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial în Formula 1.

Enigmaticul personaj în costum şi cască albe, care a testat maşinile prezentate la Top Gear mai mulţi ani, şi-a făcut apariţia în studioul show-ului după ce şi-a depăşit recordul pe pistă la volanul unui Ferrari FXX. Rugat de Jeremy Clarkson să îşi dea jos casca, Stig s-a conformat. Fanii Top Gear din întreaga lume au rămas înmărmuriţi în momentul în care l-au descoperit pe Michael Schumacher, legenda vie a Formulei 1, de şapte ori campion mondial. Glumind, Clarckson l-a întrebat pe faimosul pilot care îi era numele înainte de a deveni The Stig, iar Schumacher i-a răspuns că unele secrete trebuie păstrate.
Despre adevărata identitate a lui Stig au apărut în acest an speculaţii potrivit cărora acesta ar fi pilotul Ben Collins. Informaţia nu a fost confirmată de televiziunea BBC. Potrivit altor zvonuri, personajul Stig este jucat de mai mulţi piloţi. Postul TV a confirmat doar faptul că Schumacher a fost Stig cu ocazia testului bolidului Ferrari FXX. Identitatea personajului The Stig rămâne unul dintre cele mai mari mistere din televiziune în prezent. În ceea ce îl priveşte pe pilotul german, mulţi cred că Schumacher a fost Stig doar cu această ocazie, personajul fiind jucat în restul timpului de altcineva.

O clauză în contractul lui Stig

Primul Stig din emisiunea Top Gear purta costumaţie şi cască negre. Clarckson, cu ocazia prezentării lui Stig, a spus despre acesta: „Nu îi ştim numele. Nimeni nu îi ştie numele şi nici nu vrem să ştim fiindcă el este un pilot de curse“. Acest Stig a fost folosit în primele două sezoane ale show-ului, iar la începutul celui de-al treilea a fost „omorât“, când a fost arătat pilotând un Jaguar XJ-S modificat pe pista de decolare a unui portavion şi aterizând cu maşina în ocean.
Identitatea acestui Stig a ieşit la lumină în momentul în care Perry McCarthy şi-a publicat cartea autobiografică în 2002. McCarthy este un fost pilot de Formula 1 şi pilot de teste pentru echipele Benetton, Arrows şi Williams.
Despre identitatea celui de-al doilea Stig, cel în costum alb, au existat speculaţii de-a lungul timpului că ar fi Julian Bailey, Ben Collins, Chris Goodwin, Damon Hill, Heikki Kovalainen, Tim Schrick, Russ Swift ori chiar Michael Schumacher. Perry McCarthy şi Russ Swift au susţinut că sunt mai mulţi piloţi care poartă uniforma şi joacă rolul lui Stig. James May, unul dintre prezentatorii emisiunii Top Gear, a afirmat că există o clauză în contractul lui Stig, în care se stipulează că, în cazul în care identitatea acestuia este dezvăluită de unul dintre membrii staff-ului emisiunii ori de el însuşi, „autorul“ va fi concediat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII