11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCe să faceţi dacă v-aţi pierdut locul de muncă

Ce să faceţi dacă v-aţi pierdut locul de muncă

Pierderea unui loc de muncă nu ar trebui să vă demoralizeze. În condiţiile în care judeţul Dolj este al treilea din ţară în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă disponibile, ar trebui să porniţi imediat în căutarea unui job şi să exploraţi orice posibilităţi de angajare.

Fie că aţi fost concediat sau v-aţi dat demisia, fără a vă căuta în prealabil alt serviciu, pierderea locului de muncă vă poate pune într-o situaţie dificilă, mai ales în condiţiile actuale, când numărul disponibilizărilor este destul de mare. Totuşi, specialiştii în resurse umane va sfătuiesc să nu vă demoralizaţi. Chiar şi în această perioadă, există companii care fac angajări. E drept, puţine şi doar în anumite domenii. Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj sunt înregistrate 677 de slujbe (6,42% din numărul de locuri de muncă vacante la nivel naţional). Cu acest număr de joburi disponibile, angajatorii doljeni se situează pe locul trei la nivel naţional, după Bucureşti (unde există aproximativ 1.200 de locuri vacante) şi Cluj (aproape 830). La acestea se adaugă cele existente în reţeaua Eures, care în acest moment au ajuns la 103 (50 în Spania, 31 în Belgia, zece în Cipru, şase în Polonia, patru în Marea Britanie şi două în Portugalia).

Exploraţi orice posibilităţi de angajare

 În aceste condiţii, specialiştii de pe piaţa muncii îi îndeamnă pe cei care au ghinionul să ajungă şomeri să plece imediat în căutarea unui job şi să exploreze orice posibilităţi de angajare. În plus, îi sfătuiesc să devină mai flexibili şi să accepte schimbările care le sunt impuse de noua situaţie. Falsa ipoteză potrivit căreia nu există posibilităţi noi de angajare trebuie să dispară. Asta nu înseamnă însă că trebuie să căutaţi orice fel de locuri de muncă. „Nu începeţi să căutaţi o slujbă sub nivelul pregătirii dumneavoastră. Aduceţi-vă aminte că în viaţă trebuie să ţintiţi tot mai sus şi să vă îndepliniţi cele mai nobile ţeluri, indiferent de crizele mondiale“ este sfatul specialiştilor în resurse umane de la ele.ro.

Faceţi tot posibilul pentru a va reangaja

Pentru a va atinge scopul propus – acela de a va angaja – trebuie să apelaţi şi la ajutorul reţelei de cunoscuţi (rude, prieteni, vecini, foşti colaboratori). „Faceţi o listă cu toate adresele lor, compuneţi un e-mail în care le comunicaţi ceea ce căutaţi şi căruia îi veţi ataşa un CV bine scris. Punctaţi în CV toate calităţile şi activităţile dumneavoastră, chiar şi cele de voluntariat“, spun specialiştii. În plus, nu ezitaţi să vă interesaţi de locurile de muncă vacante publicate în ziare, la AJOFM Dolj. Mai mult decât atât, depuneţi-vă CV-uri pe site-urile specializate de locuri de muncă, dar şi direct la sediile companiilor de care sunteţi interesat. Nu uitaţi nici de scrisorile de intenţie.
De asemenea, profitaţi pe cât posibil de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie, relaxaţi-vă şi staţi cât mai mult cu familia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII