23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSecretele reuşitei la un târg de joburi

Secretele reuşitei la un târg de joburi

Chiar dacă participarea la un târg de locuri de muncă poate fi intimidantă, mai ales pentru persoanele aflate la prima angajare, aceasta poate fi începutul unei noi şi promiţătoare cariere.

Pentru a avea succes la un târg de locuri de muncă şi, implicit, pentru a reuşi să vă angajaţi, trebuie să vă pregătiţi ca şi cum aţi participa la o mulţime de miniinterviuri. Este important să aflaţi ce companii vor participa şi să vă documentaţi despre cele care vă interesează. „Arătând că aveţi cunoştinţe referitoare la companie şi/sau sectorul din care face parte, veţi demonstra că poate aveţi acel ceva în plus pe care ei îl caută la un angajat“, notează www.postuniversitar.ro. Asta, deoarece întrebarea cea mai des întâlnită la acest tip de târguri este „De ce aţi vrea să munciţi în cadrul companiei noastre?“. Afirmaţia este susţinută şi de alţi specialişti. „Este bine să aveţi o strategie după care să vă organizaţi timpul în cadrul acestui eveniment. Nu vă pierdeţi timpul pe companii şi pe angajatori care nu prezintă interes pentru dumneavoastră“, precizează specialiştii www.ele.ro.

Comportaţi-vă ca la un interviu

Alt element deosebit de important este ţinuta. Pentru a face o impresie bună, încercaţi să vă îmbrăcaţi ca şi cum aţi merge la un interviu (îmbrăcămintea clasică este mereu o bună alegere). În caz contrar, angajatorii ar putea considera că nu luaţi târgul de locuri de muncă în serios. În plus, atunci când staţi de vorbă cu angajatorii, încercaţi să nu faceţi nimic care ar putea fi perceput ca negativ. „Fiţi atenţi la expresiile faciale –  grimase, datul ochilor peste cap, enervări (iritări) – toate aceste lucruri ar trebui evitate. Dacă tocmai aţi vorbit cu un angajator şi în timp ce vă îndepărtaţi vă daţi ochii peste cap, puteţi să ştergeţi acea companie de pe lista dumneavoastră potenţială“, avertizează specialiştii în resurse umane de la postuniversitar.ro.
Amintiţi-vă toate cheile unui interviu de succes precum strângerea fermă a mâinii, zâmbetul cald, contactul vizual şi vocea puternică.

Luaţi suficiente CV-uri şi scrisori de intenţie

Asiguraţi-vă că aveţi suficiente copii ale CV-ului, ale recomandărilor primite şi ale scrisorilor de intenţie, pe care, dacă le veţi personaliza, va fi cu atât mai bine pentru dumneavoastră. „Nu faceţi însă greşeala de a vă lăsa CV-ul la standul companiei şi a pleca imediat“, spun specialiştii ww.ele.ro. Fiţi însă pregătiţi cu o scurtă şi interesantă prezentare despre dumneavoastră prin care îi arătaţi angajatorului că sunteţi persoana potrivită (fiţi pregătiţi să vorbiţi despre experienţă, aptitudini şi calităţi sau despre specializare şi despre dorinţa de a învăţa, arătându-vă în acelaşi timp foarte dornic de a munci, dacă sunteţi student).

„Da“-urile şi „nu“-urile târgului de job-uri

Potrivit www.ele.ro, acestea nu sunt singurele lucruri pe care este recomandat să le faceţi la un târg de locuri de muncă. E bine să aveţi la îndemână nişte întrebări pentru angajator (mai puţin „Cu ce se ocupă compania dumnevoastră?“ şi întrebările legate de salariu, concediu şi alte beneficii). Altă recomandare este să reţineţi şi să repetaţi numele angajatorului de câteva ori atunci când discutaţi cu el şi să luaţi datele de contact de la fiecare angajator.
Există şi o serie de lucruri pe care trebuie neapărat să le evitaţi la un târg de locuri de muncă. „Nu uitaţi să eliminaţi pe cât posibil gesturile sâcâitoare precum jucatul cu părul sau mestecatul gumei“, spun specialiştii, care vă avertizează că nu trebuie să păşiţi în standul companiilor în timpul unei conversaţii în desfăşurare. Nu rataţi ocazia de a vă mări cercul cunoştinţelor (nu ezitaţi să intraţi în contact cu cei care au venit în căutarea unui loc de muncă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS