11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSistemele de operare sunt nesigure

Sistemele de operare sunt nesigure

Sistemele de operare sunt în mod inerent nesigure şi vor rămâne aşa şi în viitor, atât timp cât natura unui sistem moşteneşte nevoia de a rula aplicaţii nesemnate, a declarat Eugene Kaspersky, CEO al companiei producătoare de soluţii de securitate Kaspersky, potrivit informaţiilor itnews.com, citat de NewsIn.
„Adevărul este că multe sisteme de operare – Windows, Linux, Mac – sunt nesigure chiar din stadiul de proiectare. Mulţi oameni spun că sistemele Mac sunt sigure, că nu există viruşi pentru Mac. Nimic mai neadevărat, sunt viruşi pentru Mac. Dacă în viitor cybercriminalii vor acorda o mai mare atenţie pentru sistemele de operare Mac, utilizatorii acestora vor fi foarte ocupaţi“, a spus Kaspersky.
În opinia celor de la Kaspersky, un sistem sigur de operare se blochează şi respinge cererile de rulare a unor aplicaţii nesemnate. Acesta este motivul principal pentru care este imposibil ca sistemele de operare să fie protejate complet. „Dacă sunt 200 de oameni într-o cameră, cât de mulţi au de gând să cumpere sisteme sigure de operare, cu set limitat de aplicaţii, doar ca să rezolve problema siguranţei? Răspunsul este de unu până la trei la sută din persoanele respective“, a mai spus Kaspersky.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU