14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDeductibilitate mai mare pentru pensiile private

Deductibilitate mai mare pentru pensiile private

Pragul de deductibilitate la fondurile de pensii facultative (pilonul III) ar putea fi mărit la nivelul de 400 de euro/angajat pe an, după ce va ajunge la votul parlamentului, susţine preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.
În iunie, arbitrul pensiilor private (CSSPP) înaintase Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) o adresă prin care solicita majorarea deductibilităţii fiscale la pensiile private facultative, până la cel mult 3.500 de lei pe an atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.
Însă, guvernul a decis miercuri dublarea pragului de deductibilitate pentru pensiile private facultative, de la 200 la 400 euro/an, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator, deşi Finanţele propuseseră, în proiectul de modificare a Codului Fiscal, un prag de deductibilitate de doar 250 de euro.
„M-a surprins plăcut această majorare, pentru că ştiam de propunerea iniţială de 250 de euro pe an atât pentru angajat, cât şi pentru angajator“, a menţionat Oancea, care a adăugat că este o măsură foarte bună „în contextul economic actualul, când trebuie stimulată economisirea, şi nu consumul“. În prezent, nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative are un plafon fix, anual, de 200 de euro în fiecare caz, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS