20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAngajatorul, prieten şi duşman

Angajatorul, prieten şi duşman

La interviu, în faţa angajatorului, din cauza emoţiilor şi din dorinţa de a părea candidatul ideal, puteţi să faceţi gafe şi să fiţi respins. Păstraţi distanţa şi nu transformaţi angajatorul în confident.

Sunt câteva greşeli care vă pot face să rataţi jobul pe care îl doriţi. Pentru a le evita, site-ul www.ejobs.ro vă arată ce să nu faceţi în timpul unui interviu.

Chiar dacă angajatorii sunt prietenoşi şi încearcă să vă ajute, nu uitaţi că ei sunt nişte profesionişti şi trebuie să îi trataţi ca atare. Fiţi deci prietenos, dar nu exagerat de familiar. Nu faceţi conversaţii personale sau glume. La sfârşitul unui interviu dificil cu managerul angajator, vă veţi simţi bine să îl vedeţi zâmbind. Nu fiţi tentat să îi răspundeţi cu acelaşi gest, deoarece, chiar dacă interviul s-a terminat, trebuie să vă concentraţi în continuare atenţia asupra managerului.

Regula de aur este ca în prezenţa recrutorului să nu spuneţi sau să nu faceţi nimic din ce nu aţi spune sau nu aţi face în prezenţa şefului.

 

Nu cereţi sfaturi legate de carieră

 

Obiectivul recrutorului nu este acela de a vă ajuta să obţineţi un job, ci doar să treceţi cu uşurinţă prin tot procesul de recrutare al companiei. Aceştia nu sunt consilieri şi nu trebuie să le cereţi ajutorul pentru redactarea scrisorii de intenţie, a CV-ului sau în planificarea carierei dumneavoastră. Le puteţi pune întrebări despre companie sau despre domeniu, dar trebuie să le păstraţi pe cele mai bune pentru interviul cu managerul angajator, pentru că pe acesta trebuie să-l impresionaţi.

 

Uitaţi de ceilalţi candidaţi

 

Trebuie să fiţi preocupat de o singură persoană candidată la acest job – dumneavoastră. Nu trebuie să cereţi informaţii despre ceilalţi candidaţi, pentru că veţi părea nesigur pe propriile calităţi şi aptitudini.

Puteţi însă întreba despre procesul de recrutare sau despre jobul respectiv astfel: „Recrutaţi în continuare candidaţi pentru acest job?“, „Câţi candidaţi s-au înscris pentru acest job?“, „Cum aţi descrie candidatul ideal pentru acest post?“ sau „Pot face ceva pentru a-mi îmbunătăţi şansele ca să fiu ales pentru acest job?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS