25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoul VW Scirocco vine în august

Noul VW Scirocco vine în august

Volkswagen a anunţat că noul său coupe sport Scirocco va intra pe piaţa europeană peste două luni, cu preţuri începând de la 27.490 de euro pentru versiunea de bază 1.4 l TSI, pe benzină, de 120 CP. Modelul acesta vine echipat standard cu jante din aliaj de 17 inch, volan îmbrăcat în piele, la fel maneta frânei de mână, scaune sport, şase airbag-uri, dar şi şasiu sport.

Transmisia standard este o cutie de viteze convenţională, în şase trepte, dar clienţii pot opta pentru cutia DSG, cu dublu ambreiaj, în şase sau în şapte trepte. Echiparea iniţială include motorul TSI de 1.4 l, urmat de un TSI de 160 CP şi alt propulsor pe benzină de 200 CP. Fanii motoarelor diesel trebuie să se mulţumească doar cu TDI-ul de 140 CP. Vestea bună e că la începutul anului viitor, gama motoarelor pe motorină se va îmbogăţi cu un diesel de 122 CP.

Propulsorul TSI de 200 CP (147 kW) şi un cuplu de 280 Nm, cel mai puternic din gama pe benzină, duce maşina de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde şi îi imprimă o viteză maximă de 235 km/h. Constructorul susţine, în ciuda acestor valori, un consum de 7,6 litri de carburant la 100 de kilometri parcurşi.

VW nu şi-a făcut planuri deocamdată să comercializeze Scirocco în America de Nord, din cauza valorii actuale a monedei americane, iar ultimele rapoarte susţin că dolarul slab ar putea întârzia şi lansarea Golf-ului VI.

 

400.000 de dolari pentru un număr de înmatriculare

 

Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton a plătit 400.000 de dolari pentru un număr de înmatriculare personalizat. Pilotul britanic este acum fericitul proprietar al plăcuţelor „LEW 1S“, puse pe Mercedes-ul său 4×4 negru. Numărul de înmatriculare a fost al afaceristului Bob Lewis, care l-a cumpărat anul trecut cu mai puţin de 100.000 de dolari. Rivalul lui Hamilton, Nick Heidfeld, şi-a propus să îşi cheltuiască banii pentru o cauză nobilă. „Sunt norocos că am mulţi bani şi aş vrea să donez o parte din ei“, a declarat neamţul pentru ITV. Heidfeld, pilotul echipei BMW-Sauber, a spus că se gândeşte să doneze bani pentru o invenţie care să ajute la curăţarea apelor şi pentru persoane aflate în dificultate. „Este ceva ce mi se pare foarte interesant şi ceva ce iau în considerare“, a adăugat pilotul german.

 

Nissan construieşte maşini pentru Chrysler

 

Preţurile mari la carburanţi, care au condus la scăderea vânzărilor de SUV-uri, au obligat „Detroit 3“ să scadă producţia şi să concedieze mii de muncitori. În acelaşi timp, constructorii japonezi, fruntaşi în segmentul automobilelor compacte, s-au bucurat de recorduri de vânzări odată cu orientarea clienţilor către vehicule mici şi cu consum redus. Fabricanţii auto americani se grăbesc acum să scoată pe piaţă automobile din clasa mică şi medie.

Thomas Hausch, vicepreşedinte Chrysler, a confirmat planurile companiei de a produce un automobil compact pe baza conceptului Dodge Hornet din 2006. Publicaţia Autoweek susţine că o versiune a modelului Hornet va fi construită de Nissan anul viitor şi că va fi comercializată ca un hatchback premium sub brandul Chrysler, intrând în competiţie directă cu maşini precum Mini Cooper. Cei doi constructori au anunţat în ianuarie că încep producţia unei maşini pentru Chrysler la fabrica din Oppama, Japonia. Conform ştirilor din presa de specialitate, autoturismul este construit pe baza modelului Nissan Versa şi nu va fi doar un model cu stemă schimbată. Chrysler încă se bazează pe parteneriatul cu constructorul chinez Chery Auto pentru a alimenta piaţa sud-americană, eventual şi cea nord-americană, cu automobile din clasa mică.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS